Dressyr
28 september 2019 15:13

Sandra Dahlin efter segern i GPS-debuten: ”Har inte fattat det”

SWB equestrian weeksDet finns glada vinnare. Och så finns det sådana som Sandra Dahlin. Hon dolde inga känslor efter sin seger med Ichi när ekipaget debuterade i Grand Prix Special på Flyinge under lördagen. "Hon har inga svagheter," säger ryttaren om stoet som är resultatet av en lotterivinst.

Sandra Dahlin efter segern i GPS-debuten: ”Har inte fattat det”
Sandra Dahlin och Ichi. Foto: Roland Thunholm

Det var när Sandra Dahlin var tonåring som hon köpte två hästlotter i Scandinavium.
– Och så kom mina siffror upp där. Det var såklart jättehäftigt, säger 31-åringen som bor utanför Sala.

Känslan jag fick från hästen hon var att hon var så med mig och lyssnade. Samtidigt hade  hon en sådan motor och lätthet. Sandra Dahlin.

Lotterivinsten var ett 6-årigt sto som kom från Flyinge, När hon skadade sig efter några år betäcktes hon och resultatet blev Ichi (SWB, sto f 2006 e Bocelli-Donnerschlag, uppf Miota AB).
– Min mamma har alltid varit avelsintresserad så hon valde hingst, säger Sandra Dahlin.

Sandra Dahlin har gjort hela resan från unghäståren tillsammans med Ichi och bland annat vunnit 7-årschampionaten både i Falsterbo och Flyinge samt Lövsta Future Challenge 2017.
– Hon var svår som unghäst, det var mycket i huvudet, säger Sandra Dahlin.

Glad vinnare

Och när ekipaget debuterade i Grand Prix Special på Flyinges trestjärniga internationella tävlingar på lördagen blev det seger.
– Jag har inte landat än, jag har inte fattat det, säger Sandra Dahlin som visade publiken hur glad hon var när det stod klart att hennes 73,255 procent räckte till seger.

Equestrian Sport
Sandra Dahlin och Ichi i sin GPS-debut. Foto: Roland Thunholm
Equestrian Sport
Tinne Vilhelmson Silfvén/Etoine tog ytterligare en andraplacering i Flyinge den här veckan. Foto: Roland Thunholm

Glädjen som visades inne på banan kom också till en del av att Ichi skadades när hon gick omkull i hagen i våras, och att detta var hennes comeback på tävlingsbanan.

Noggrann planering

– Jag lägger alltid ett noggrant schema veckorna innan tävlingen med precis vad jag ska göra, säger Sandra Dahlin som en del av förklaring till segern.
– Och så handlar det mycket om att temperera henne rätt och i dag lyckades jag med det.

I programmet som räckte till seger visade stoet bland annat sin fina piaff och härliga energi.
– Känslan jag fick från hästen var att hon var så med mig och lyssnade. Samtidigt hade  hon en sådan motor och lätthet. Hennes mentalitet är fantastisk, det känns som om hon skulle gå igenom eld för mig.
– Hon har inga svagheter mer än att hon kan ha svår stå stilla i första halten, fortsätter Sandra Dahlin och avslöjar också att stoet är en riktig diva.
– Hon talar om precis hur hon vill ha det.

Fått tre föl

Ichi har själv fått tre föl genom embryotransfer och det äldsta är fyra år och efter Zuidenwind. Dessutom har Sandra Dahlin en 10-åring som hon tävlar. Ryttaren driver ett hästföretag med inriktning på bland annat utbildning och rehabilitering tillsammans med sin mamma

Tinne Vilhelmson Silfvén/Etoine blev tvåa i Grand Prix Special med 72,043 procent och Denise Ljungkvist/Soega blev trea med 69,681 procent. Tolv ekipage startade klassen och det trestjärniga meetinget avslutas med Grand Prix kür i morgon, söndag.

För Ichi blir nästa start på Helsingfors trestjärniga meeting om några veckor.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från dressyrveckan på SWB Equestrian Weeks (22)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden