Avelsnyheter
29 september 2019 15:45

Astoria kvar på dressyrtronen

SWB Equestrian WeeksAstoria fortsätter att dominera sin årgång. På söndagen tog det 7-åriga stoet och Jeanna Högberg sin tredje raka seger i Breeders."En häst med alla möjligheter," menade domarna.

Astoria kvar på dressyrtronen
Astoria med sin ryttare Jeanna Högberg och ägare/uppfödare Christina Olsson. Foto: Roland Thunholm

Det var sju hästar dom gjorde upp i 7-åringarnas dressyrfinal på Breeders i Flyinge på söndagen.

Dessa dömdes av Lars Andersson, Annette Fransén Iacobaeus och Susanne Baarup.

Astoria (SWB e Sir Donnerhall II-Quaterback, uppf Hipponews Kb, Christina Olsson, äg Christina Olsson) och Jeanna Högberg levde upp till förväntningarna och tog sin tredje raka titel. Stoet har dessutom gått finaler i unghäst-VM och vunnit flera andra unghästklasser.

– Jag har inte ord för att beskriva henne. Jag vet inte om hon visste att det var final i dag, för hon taggade igång, säger Jeanna Högberg som inte kan rangordna segrarna med stoet.
– Varje år har ju sin charm.

Astorias vilja att tävla har funnits hela tiden, och nu har hon också visat talang för piaff och passage.
– Jag känner mg ganska säker på att det är framtida Grand Prix-häst, säger Jeanna Högberg som också tyckte om konceptet med internationella tävlingar samtidigt som Breeders.
– Det har varit en bra och trevlig vecka.

Jeanna Högberg vann även 4-årscahampionatet på fredagen.

– Det får nog bli lite firande med middag hemma, säger hon.

Hera
Hera och Yvonne Österholm var först ut i 7-åringarnas final. Foto: Roland Thunholm
Boston2
Boston fick bland annat 8,5 för framtidsutsikter. Han reds av Cecilia Kristoffersen. Foto: Roland Thunholm
Boston2
Boston och Cecilia Kristoffersen. Foto: Roland Thunholm
Sirprice
Sir Price och Karoline Lundberg. Foto: Roland Thunholm
Simmerbrosdonnafrapin
Simmerbos och Carl Hedin. Foto: Roland Thunholm
Belle
Belle visade bland annat fina längningar, riden av Mikaela Alderin-Danielsson. Foto: Roland Thunholm

Hera var först ut, riden av Yvonne Österholm. Hon visade en elastisk lätt trav, även om domarna önskade sig mer bärighet och påskjut bakifrån samt tydligare övergångar. Galoppen var rytmisk och skritten kunde haft mer aktivitet. Överlag ville domarna ha mer bärighet men tycket kontakten var stadig. Det blev 70,2 procent.

Sir Price hade stundtals svårt med sin balans under ryttaren Karoline Lundberg. Valacken visade dock fina sidvärtsrörelser och en bra ökad skritt där han använde hela kroppen. Han tappade takten i samlingarna i bland och visade en rytmisk galopp som kunde vara mer i uppförsbacke. Det blev 68,629 procent.

Boston och Cecilia Kristoffersen kunde haft lite mer kontakt, men domarna berömde bland annat överstrykningen och tycker valacken är en framtidshäst. De gav ekipaget 76,1 procent.

SimmerbrosDonnaFrapin, riden av Carl Hedin, kunde ta mer vikt på bakbenen i ökningarna. hade fint övertramp i skritten medn var lite stram i överlinjen i galoppen. Domarna gav henne 73.243 procent.

Belle reds av Mikaela Alderin-Danielsson och visade bland annat fin längning framåt neråt på volten.  Domarna tyckte att galoppiruetterna blev lite stora och hade velat se en bättre kontakt. Det blev 72,886 procent.

Mcgordon
Mac Gordon och Maria Eriksson. Foto: Roland Thunholm
Astoria2
Astoria och Jeanna Högberg fortsätter visa klassen. Foto: Roland Thunholm
Astoriaärevarv
Astoria och Jeanna Högberg tog täten i ännu ett ärevarv efter Breeders. Foto: Roland Thunholm

Mac Gordon sprang i väg lite i ökningarna under Maria Eriksson.  Han skrittade också ite hastigt. Galoppen var valackens bästa gångart för dagen. Det blev 69,643 procent.

UVM-ekipaget Astoria och Jeanna Högberg har dominerat den här årgången. Stoet visade en elastisk galopp och vägvinnande skritt. I galoppen gillade domarna stoets form och rytm. ”En häst med alla möjligheter,” avslutade domarna. Det blev 79,586 procent och ledning.

Ett annat UVM-finalistekipage, Diod och Yvonne Österholm var sist ut. Stoet var inte riktigt sig själv och domarna hade bland annat velat se bättre kontakt mellan häst och ryttare och detta präglade hela uppvisningen. Det blev 70,929 procent.

Astoria vann, Boston blev tvåa och SimmerbrosDonnaFrapin blev trea.

Mer information kommer.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från dressyrveckan på SWB Equestrian Weeks (22)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden