Avelsnyheter
28 september 2019 06:00

Joker i SWB-leken när Charlotte sitter upp på 4-åringarna

TestridningDet blir hela elva 4-åringar som får Charlotte Dujardin i sadeln vid dagens testridning på Breeders, alltså en mer än de tio SWB-hästarna. Läs om jokern i samlingen, och vad uppfödaren till kvalsegraren i onsdags har för planer med hästen.

Joker i SWB-leken när Charlotte sitter upp på 4-åringarna
Uppfödaren och ägaren Tobias Hansson satsar på sport, inte avel, för Mr Grey PH Foto: Pernilla Hägg

Den elfte hästen som kvalade till testridning är KWPN-hingsten Kane (e Dream Boy – Krack C, uppf MCJM o FAMM Burgers, ägd av Lövsta Stuteri AB) som reds av Caroline Darcourt i första omgången på onsdagen och nådde 91,200 procent, med betyget 9,7 på galopp liksom på allmänt intryck.

Kane får inte starta i Breeders Trophy som bara är öppet för SWB-hästar, men väl i
SWB Stallion Trophy, som är för hingstar godkända för avel i SWB. Genom sin andraplacering i första kvalet tog sig Kane med lätthet vidare till testridningen.

Kvalsegrare med 91,400 procent var Mr Grey VH (SWB f 2015 e Grey Flanell – Dalwhinnie), uppfödd av Västra Hoby Stuteri AB. Han står som hingst, men det gäller inte längre, avslöjar uppfödaren Tobias Hansson.

− Han kastrerades tidigare i höst. Jag ser ingen anledning att ha en hingst om han inte ska användas i avel utan i sporten, säger Tobias Hansson som har stora förhoppningar på Mr Grey.
− Han har varit hos Andreas Helgstrand sedan han var 2,5 år, och fått en gedigen grundutbildning där. Han har tre högkvalitativa gångarter, och dessutom är han väldigt ridbar.
− Nu har Jeanna Högberg haft honom en månad och jag ser fram mot vad de kan uppnå tillsammans.

Tummen upp för delning

Om det nya upplägget på Breeders, uppdelat på två veckor, har Tobias Hansson nästan bara goda ord att säga.
− Många var skeptiska till att dela på hoppning och dressyr, men så här långt kan vi se att det har gett bra träningstider och färre dagar på plats för de unga hästarna. Dessutom är det riktigt roligt att väva in internationella tävlingar.
− Det enda negativa är att jag inte träffar mitt hoppnätverk den här veckan, men man kan inte få allt, konstaterar Tobias Hansson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från dressyrveckan på SWB Equestrian Weeks (22)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden