Dressyr
27 september 2019 14:13
Ridsportplus

Juniorerna trivs på Flyinge: ”Jätteinspirerande”

SWB Equestrian WeeksJuniorerna stortrivs med att få vara en del av Breeders och SWB Equestrian Weeks. " Det är jätteinspirerande att gå omkring här och se alla proffsen och de unga hästarna," säger Stockholmsryttaren Amanda Lindholm som har vunnit båda juniorklasserna under meetinget.

Juniorerna trivs på Flyinge: ”Jätteinspirerande”
Amanda Lindholm och Sofia Heimburg är några av juniorerna som har fått tillfälle att tävla internationellt på Flyinge. Foto: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Att göra Breeders till SWB Equestrian Weeks öppnade upp för mer av allt. Under den pågående första veckan handlar det bland annat om internationell dressyr för seniorer, juniorer, unga ryttare och U25.

Jag har tittat mycket på framridningen, hur unghästutbildarna gör. Amanda Lindholm om sina dagar på Flyinge.

Amanda Lindholm är en av juniorerna som har tagit chansen att rida på Flyinge. Hon följde upp sin seger i onsdags med ytterligare en seger på fredagen tillsammans med Rozette (SWB sto f 2007 e Rosevelt-Ragazzo, uppf Britt-Marie H-Ivarsson, äg Anna Lindholm).

– Efter EM har jag satsat på att att höja min nivå ett snäppt och det tycker jag att jag gjort. Jag tycker att vi har blivit stadigare även om det finns saker jag vill förbättra fortfarande, som att få fram nästan lite i formen, säger 16-åringen som bor i Stockholm och tränar för Kristian von Krusenstierna. 

”Väldigt personlig”

I fredagens klass för juniorer var det elva ekipage till start och segerhästen Rozette fick 70,343 procent.

Amanda Lindholm har haft stoet sedan i augusti förra året.
– Hon är väldigt personlig och bland annat fäster sig hon sig mycket vid olika personer. Hon är väldigt fäst vid mamma och på senare tid även tränare. Hon springer fram till honom och vill ha godis, säger Amanda Lindholm.

Sofia Heimburg och Guanaja (SWB sto f 2006 e Bocelli 1044-Eighty Eight Keys, uppf Horse Farm Åsälv Ab, äg Karolina Heimburg) kom tvåa i fredagens juniorklass med 69,216 procent.
– Mitt fokus har varit att hon ska vara med mig inne på banan och vara avspänd. Och det var en jättestor vinst för mig att hon var det i dag. Jag är jättestolt över henne, säger 16-åringen som bor utanför Höllviken i Skåne.

Känslig och ridbar

Guanaja kallas för ”Gunsan” och även hon är en stark personlighet.
– Hon är väldig känslig, extremt ridbar och vill alltid, alltid göra sitt bästa. Och så är hon llka glad varje dag, säger Sofia Heimburg om stoet som hon har haft i ungefär ett år.

Både Sofia Heimburg och Amanda Lindholm har tävlat en hel del på ponny innan juniortiden. Amanda Lindholm har vunnit ponnyküren i Friends och Sofia Heimburg har tagit lagguld på NM.

Nu är det fullt fokus på juniortiden och båda njuter av att få vara delaktiga i SWB Equestrian Weeks.
– Det är jätteinspirerande att gå omkring här och se alla proffsen och de unga hästarna, säger Amanda Lindholm.
– Jag har tittat mycket på framridningen, hur unghästutbildarna gör.

Kollar in unghästarna

Sofia Heimburg håller med:
– Det är helt fantastiskt att få vara med och se och inspireras av alla duktiga seniorer och de andra. Och så är det så många fina unghästar, säger hon.

Nu närmast väntar küren på söndag för de båda juniorerna och efter det är det finalen i DressagePower i slutet av oktober.
– Sedan kommer vinterträningen, att bygga upp inför nästa säsong. Det är en av de sakerna jag tycker är så roligt med dressyr – att man jobbar så långsiktigt. För fem år sedan red jag B-ponny och nu är jag är  Det är häftigt, säger Amanda Lindholm.

På fredagen reds också en U25-klass med fyra starter som vanns av Danmarks Line Miller Danielsen/Dakapo på 64,487 procent.

Resultat

Webbplats, SWB Equestrian Weeks

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från dressyrveckan på SWB Equestrian Weeks (22)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden