Avelsnyheter
28 september 2019 22:19

Mr Grey VH vann 4-årschampionatet

SWB Equestrian WeeksStuteri Västra Hoby tog hem Breeders för 4-åriga dressyrhästar genom Mr Grey VH i Flyinge på lördagen.

Mr Grey VH vann 4-årschampionatet
Mr Grey VH med sin ryttare Jeanna högberg och uppfödare Tobias Hansson vid segern i Breeders 2019. Foto: Roland Thunholm

Mr Grey VH (SWB val e Grey Flanell u Darling II VH e Dalwhinnie, uppf Västra Hoby Stuteri) reds till seger i Breeders för 4-åriga dressyhästar av Jeanna Högberg.

Han har en fantastisk ridbarhet. Jeanna Högberg om Mr Grey VH.

Mr Grey, som numera är kastrerad, imponerade på testryttaren Charlotte Dujardin.

– Nu blir det vinterträning och sedan hoppas vi kunna hitta på lite roligt nästa sommar, säger Tobias Hansson på Västra Hoby som vann 4-årschampionatet även förra året med Springbank II VH.
– Det var samma känsla att vinna det här året, säger Tobias Hansson. 

Jeanna Högberg började rida valacken för några månader sedan.
– Så jag kan inte ta åt mig så mycket av äran av detta, säger hon.

Mr Grey fick totalt 93,2 procent.
– Precis som Charlotte sa behöver han bli starkare och mer balanserad. Men han har en fantastisk ridbarhet, fortsätter Jeanna Högberg som liksom de andra ordinarie ryttarna på finalhästarna tyckte att det var en upplevelse att få se Charlotte Dujardin på ”sina” hästar.
– Han såg magisk ut när Charlotte red honom, säger Jeanna Högberg.

”Inte väntat”

Valacken Ramses i Bo (e Skovens Rafael-His Highness, uppf Karin Folkesson, äg Susanne Nyreröd) blev tvåa med 85,5 procent. Han visades av Emilie Nyreröd.
– Det var inte väntat. Jag hoppades på en finalplats för att få se Charlotte provrida. Han har så mycket i sig och tre bra gångarter. Jag gillar honom jättemycket så han blir kvar och jag satsar mot unghäst-VM nästa år, säger Emilie Nyreröd.

Trea blev Na’vi (sto e Vilancio-Nactus, uppf/äg Stall Hägg o Alsheden HB), som visades av Ida Nordenberg Küchenmeistern och slutade på 82,650 procent.
– Det var en dröm att se Charlotte rida henne, säger Ida Nordenberg Küchenmeistern.

Högst siffror

Lövsta Stuteris godkända hingst Kane 1392 fick högst siffror av alla på testridningen men kunde inte vinna championatet då han inte är svenskfödd. Han slutade på 97,5 procent. Hingsten visades av Caroline Darcourt som fick mycket beröm av Dujardin för sin utbildning av hingsten.
– Det var jättekul att höra vad Charlotte sa, säger Caroline Darcourt.
– Han har så bra balans och gör det så enkelt för sig.

Charlotte Dujardins råd till alla ryttarna var att ta det lugnt med sina 4-åringar.
– Alla de här hästarna behöver bara tid och ska inte göra för mycket. Jag ser så många hästar pressas för hårt i unga år och sedan når de inte till toppnivån. Det handlar inte bara om att vinna championat och unghäst-VM, jag gör detta för att till slut nå den absoluta toppnivån med mina hästar, säger hon.

Tobias Hansson kan tänka sig att komma tillbaka och vinna 4-årscahmpionatet som uppfödare även nästa år.
– Jag hoppas att jag har någon häst där hemma som kan göra det, säger han och ler.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från dressyrveckan på SWB Equestrian Weeks (22)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden