Dressyr
27 september 2019 16:13

Tinnes nya stjärna på pallen i internationella debuten

SWB Equestrian WeeksTinne Vilhelmson Silfvén red Etoine till en andraplats i valackens internationella debut på Flyinge på fredagen. "Han har en fantastiskt fin inställning," säger dressyrstjärnan om den 10-årige valacken som kan bli hennes nästa mästerskapshäst.

Tinnes nya stjärna på pallen i internationella debuten
För några år sedan vann Etoine (KWPN val f-09 e Vivaldi-Balzflug) vid KWPN:s hingstpremiering. Nu är han valack och rids av Tinne Vilhelmson Silfvén. Nu har ekipaget debuterat internationellt. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Roland Thunholm

Etoine (KWPN val 2009 e Vivaldi-Krack C, uppf S P De Lange, äg Lövsta stuteri AB) går från klarhet till klarhet. Med rutinerade Tinne Vilhelmson Silfvén i sadeln har 10-åringen nu gått tre Grand Prix-klasser, varav den sista var en internationell trestjärnig klass i samband med SWB Equestrian Weeks på Flyinge under fredagen.

– Han var strålande duktig här i dag. Han är ganska orutinerad så jag är väldigt nöjd, säger Tinne Vilhelmson Silfvén som slutade tvåa i den internationella debuten med Etoine.

I programmet visade valacken bland annat sin fina piaff och en härlig ökad galopp. Det blev 71,369 procent – inte så längt efter segrande danskan Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Danciera som fick 72 procent.
– Jag är framförallt nöjd med att han låter mig rida honom och fortfarande är fokuserad på mig när det blir svårare. Det vet man egentligen inte innan man har provat och det är så oerhört viktigt.

Hur kan man träna det?

– Det handlar om att de ska ha tryggheten att lyssna på ryttaren så att man kan fortsätta påverka dem. För att uppnå det försöker jag se till att hästarna inte får några dåliga upplevelser, att man inte skärrar dem med svåra miljöer utan tar det steg för steg.

Tinne Vilhelmson Silfvén har haft Etoine i två år nu och GP-debuten gjordes hos Kimstads Ryttarförenings nationella tävlingar för ungefär en månad sedan. Då blev det seger i både Grand Prix och Grand Prix Special.

Är det en framtida mästerskapshäst?
– Det vet man inte. Det får framtiden utvisa.
– Men han har en fantastiskt fin inställning och så är han vacker och kul att ha med sig.

Etoine ska även starta Grand Prix Special under Saab International Grand Prix på Flyinge. Den klassen går i morgon, lördag. På söndag blir det Grand Prix kür i Flyinge, där startar dock inte Etoine.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från dressyrveckan på SWB Equestrian Weeks (22)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden