Dressyr
1 september 2019 18:03

Dubbelseger för Tinne i åskoväder

HundraprocentigTinne Vilhelmson Silfvén har tagit ett steg tillbaka från att tävla på mästerskapsnivå, efter att hennes Don Auriello trappat ner. Men hon vilar inte för det, fokus är nu på att ta upp sina nya stjärnor i Grand Prix. När Kimstad Ryttarförening arrangerade två dagar med nationell dressyr blev det dubbelsegrar för Tinne - båda dagarna.

Dubbelseger för Tinne i åskoväder
Tinne Vilhelmson Silfvén och Etoine. Arkivbild: Roland Thunholm

I de högsta klasserna, Grand Prix och Grand Prix Special, handlade det om Etoine (val -09, e Vivaldi-Krack C, uppf S P De Lange, äg Lövsta stuteri AB) som tog ytterligare en nationell GP-seger – han har hittills vunnit de två Grand Prix han startat i. I Specialen var det debut för den 10-årige valacken, men även här fick Tinne Vilhelmson Silfvén stå som segrare.
– Jag är jättenöjd med honom, framförallt idag – jag red tre minuter innan världens åskoväder och hagelstorm bröt ut. Det var ganska dramatiskt, ljuset försvann, det stormade och blixtrade på himlen – Etoine kände av stämningen, helt klart, men han skötte sig fint. Så Specialen blev en fascinerande klass, tyvärr så fick de bryta tävlingen senare vilket var tråkigt för arrangören.

Esperance ville inte vara sämre

Tinnes andra framtidshopp, Esperance (val f-09, e Sorento-Rosseau, uppf G.J. Rijper, äg Lövsta stuteri AB) tog hand om segrarna i de båda klasserna han startade i, två Intermédiaire II.
– De är lika gamla även om Etoine har kommit lite längre, men de går båda fortfarande i skolan. Esperance hade framförallt ett fint galopprogram idag. De var väldigt duktiga i helgen men de behöver mer rutin på att tävla båda två.

180508 Strömsholm Tinne vilhelmson-Silfvén och Esperance. Photo: Roland Thunholm Code: 718 35
Tinne och Esperance på en clinic förra året. Foto: Roland Thunholm

Nu återstår ett par tävlingar till under hösten på hemmaplan, innan Tinne och hästarna åker över till Florida för vintersäsongen – då väntar lite större utmaningar för de två 10-åringarna.

Resultat Kimstads Ryttarförening

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden