Dressyr
28 september 2019 12:25

Evelina Söderström och ”Weine” fortsätter leverera

SWB Equestrian WeeksEvelina Söderström och 21-årige veteranen Weihenstephaner visade klassen när unga ryttarna hade sin kür på de internationella trestjärniga tävlingarna på Flyinge under lördagen. "Vi tar en tävling i taget," säger ryttaren om "Weine".

Evelina Söderström och ”Weine” fortsätter leverera
Evelina Söderström och Weihenstephaner tog ytterligare en internationell seger på lördagen. Foto: Roland Thunholm

Unga ryttaren Evelina Söderström, Sällskapet Segersta Sportryttare, och Weihenstephaner (SWB val f 1998 e Warsteiner-Dwight, uppf Tomas Blomgren, äg Trions Dressyr AB) går ständigt från klarhet till klarhet.

Hela den här tävlingen har han varit jätteglad. Evelina Söderström om ”Weine”.

I år har det blivit SM-guld och brons i lag på YREM.
– Vi har inte tävlat sedan EM i juli. Hela den här tävlingen har han varit jätteglad, säger Evelina Söderström som vann alla tre ungdomsklasserna på Flyinges internationella dressyrtävlingar förra hösten.

I år blev det en andraplats i första klassen tidigare i veckan och en seger i lördagens kür. Det var tolv ekipage som gjorde upp och segerekipaget vann med god marginal. Det blev 74,083 procent.

Ekipagets kür är en utveckling av det program det hade under juniortiden. Det framförallt galoppdelen som har blivit svårare med bytesserie och halvpiruetter.

– Det är jätteroligt att rida på riksanläggningarna som Flyinge och Strömsholm. Det är fina omgivningar och ger en härlig känsla, säger Evelina Söderström.

Mycket publik

På lördagens förmiddag hade lite mer publik hittat till Flyinges stora ridhus och publiken visade sin entusiasm när ekipagen hade gjort sitt.
– ”Weine” älskar applåder, säger Evelina Söderström som inte direkt kan säga hur länge den 21-årige valacken ska fortsätta att tävla.
– Vi tar en tävling i taget, säger hon.

Equestrian Sport
Evelina Söderström och ”Weine” i sin kür.

Dressyrryttaren har fått en riktigt hedersuppdrag under lördagen då hon ska vara prisutdelare i Breeders för 4-åriga dressyrhästar.
– Det ska bli roligt. Och så ska jag se testridningen så klart.

Final nästa

Nästa planerade tävling för ekipaget är finalen för unga ryttare i Dressage Power i slutet av oktober.

Det blev danskt på tredjeplatsen i YR-küren genom Christine Marie Senger/Baccara B på 71,525 procent medan Klara Svanberg/Bon Geste blev trea med 70,875 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från dressyrveckan på SWB Equestrian Weeks (22)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden