Dressyr
25 juli 2019 13:21

YR-ryttarna red hem EM-brons

BronsmedaljörerDe svenska dressyrryttarna tog under torsdagen hem sin första medalj vid Europamästerskapet i Italien. Det var YR-ryttarna som red hem ett lagbrons.

YR-ryttarna red hem EM-brons
Det svenska YR-laget med Cecilia Berglund Bergåkra, Evelina Söderström, Elin Mattsson och Linnéa Williamsson tog hem brons i Italien. Här ses de vid invigningen av mästerskapet tillsammans med landslagsledaren Tina Due-Boje. Foto: Ann-Sofi Söderström

13 nationer startade vid EM i dressyr för young riders i Italienska San Giovanni. För Sverige red Elin MattssonBeckham, Linnéa WilliamssonTabasco, Cecilia Berglund BergåkraPrimavera och Evelina SöderströmWeihenstephaner.

Svenska Ridsporförbundet rapporterar att det svenska YR-laget under torsdagen red hem en bronsmedalj, där Elin Mattsson och Beckham med sina 71,118 red hem bästa svenska resultat med en åttondeplats i klassen. Tyskland vann lagguld och Nederländerna tog silvermedaljen.

Utöver Elins resultat så blev Evelina Söderström elva med 69,824 procent, Linnéa Williamsson kom på sextonde plats med 68,118 procent och Cecilia Berglund Bergåkra kom på 21:a plats med 67,824 procent.

Komplett lagresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden