Dressyr
9 juni 2019 12:04

Evelina Söderström skördade nytt guld

StrömsholmsdagarnaEvelina Söderström och Weihenstephaner tog sitt tredje SM-guld på söndagen. "Att jag kan tävla på den här nivån med 21-årige "Weine" är en seger i sig" säger 19-åringen.

Evelina Söderström skördade nytt guld
Elin Mattsson, Evelina Söderström och Linnéa Williamsson tog hand om medaljerna i unga ryttarnas SM i dressyr 2019. Foto: Roland Thunholm

Evelina Söderström, Sällskapet Segersta Sportryttare, och Weihenstephaner (SWB val f 1998 e Warsteiner-Dwight, uppf Tomas Blomgren, äg Trions Dressyr AB) höll för favorittrycket och vann sitt tredje raka SM-guld.

Den här gången på SM för unga ryttare.
– Det har varit väldigt rolig helg. ”Att jag kan tävla på den här nivån med 21-årige ”Weine” är en seger i sig, säger Evelina Söderström.

Tillsammans med ”Weine” har hon nu tre raka individuella SM-guld – ett som junior och två som ung ryttare.
– Fast i dag var det inte vår bästa kür. Han blev lite lång och tung i galoppen och vi hade en miss i en serie, men det kunde jag rätta till sen så det drog inte ner så mycket, säger svenska mästaren.

SM-silvret gick till Elin Mattsson och Beckham (SWB val f 2002 e Bernstein-Koncerz xx, uppf Johanna Nihlgård, äg Lottie Mattsson,) Susedalens Kör och Ridklubb. SM-bronset gick till Båstads Ridklubbs Linnéa Williamsson och Tabasco (SWB hingst f 2006 e Topaasch-Sack, uppf Familjen Ingrid Lundberg-Persson, äg Williamsson Dressage Horses).

– Det var min första kür så det var helt oväntat att vinna, säger Linnéa Williamsson som tog sin första SM-medalj på Strömsholm.
– Och så tog jag studenten tidigare i veckan så det har varit en bra vecka, fortsätter hon.

Elin Mattsson, som vann första kvalet, hade också en miss i en serie i finalküren.
– Det var min första kür också så jag är nöjd ändå, säger hon innan det är dags att gå ut och heja på storasyster Marina Mattsson som red SM-final i U25-klassen.

– Det är positivt att ha en så duktig ryttare som syster, jag har någon att jaga efter för att försöka bli lika duktig.

Totalt var det 15 ekipage som kvalade till finalen och resultaten från de båda kvalklasserna räknades med i slutresultatet.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden