Dressyr
27 juli 2019 16:00

Flera svenskar klara för EM-final

MästerskapUnder lördagen blev det klart vilka som får rida söndagens finaler i EM-dressyren för juniorer, unga ryttare, U25 och children. Flera svenskar har säkrat sina finalplatser i italienska San Giovanni.

Flera svenskar klara för EM-final
Elin Mattsson och Beckham är klara för EM-final. Bilden är från SM tidigare i år. Foto: Roland Thunholm

Efter fredagens och lördagens individuella kval är det klart att både Elin Mattsson och Cecilia Bergåkra rider final i kür för unga ryttare i morgon, söndag. De båda ingick också i det svenska bronslaget tidigare under mästerskapet.

Elin Mattsson och Beckham fick 71,97 procent i det individuella kvalet vilket lade ekipaget på sjunde plats medan Cecilia Bergåkra och Primavera fick 70,029 procent och slutade på 16:e plats.

Unga ryttarnas final startar klockan 11.00 i morgon, söndag.

Emelie Svanström är till final i juniorernas mästerskap efter att hon och Toscham SD slutade på 70,118 procent och en 18:e plats. Juniorernas final börjar klockan 9.00 i morgon, söndag.

Williamgrönberg
Villiam Grönberg gjorde sitt kval i childrenklassen  på fredagen. Foto:

I childrenklassen gjorde Villiam Grönberg sitt program i går. Han och Vallentin slutade elva med 70,423 procent och är också klara för final.

Tre svenska U25-ekipaget är kvalade till final efter fredagen och lördagen; Isabella Tovek/Happiness 26 med en 15:e plats och 66,744 procent, Emma Jönsson/Donizetti 39 med 66,41 procent och en 16:e plats samt Nathalie Wahlund/Cerano Gold med 66,077 procent och en 19:e plats.

I U25-klassen saknar Sverige rutinerade Marina Mattsson som var uttagen till mästerskapet men kom aldrig till Italien då Quartermain skadade sig dagarna innan avfärd.
– Det är inget allvarligt men han får ta det lugnt ett tag, berättar Marina Mattsson.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden