Dressyr
26 juli 2019 15:04

Flera svenskar med i EM-toppen

MästerskapEM i dressyr för juniorer, unga ryttare, U25 och children fortsatte på fredagen i italienska San Giovanni med den individuella tävlingen. Flera svenskar är med bland de främsta.

Flera svenskar med i EM-toppen
Emelie Svanström och Toscham SD är med bland de främsta på EM i dressyr för juniorer. Foto: Martin Lindman-Umaerus

Efter fredagens klasser för unga ryttare och juniorer ligger tre svenska ryttare bland de tio bästa i resultatlistorna.

I juniorernas mästerskap blev Emelie Svanström och Toscham SD femma med 70,118 procent i fredagens klass.

Juniorernas lagtävling avslutades i går, torsdag, och där blev det svenska laget nia. Förutom Emelie Svanström ingick Ellen Hidgård/Quinello T, Amanda Lindholm/Rozette och Ellen Lindén Urnes/Fairy Tale i det svenska JEM-laget.

De svenska unga ryttarna tog EM-brons i lag på torsdagen och fortsatte starkt på fredagen. Elin Mattsson och Beckham blev femma med 71,97 procent och Cecilia Bergåkra med Primavera blev sjua med 70,029 procent.

U25 fortsatte med sin individuella tävling senare på fredagens eftermiddag. Även där är lagtävlingen avslutad och Sverige blev fyra. I det svenska U25-laget ingick Nathalie Wahlund, Emma Jönsson, Isabella Tovek och Beata Söderberg.

I den individuella fortsättningen på mästerskapet fick Emma Jönsson/Donizetti 66,410 procent och ligger med det tia.

Villiam Grönberg och Moa Hassellund representerar Sverige i EM för children individuellt och gick in i tävlingen under fredagens eftermiddag. För Villiam Grönberg och Vallentin blev det 70,423 procent vilket räckte hela vägen till en fjärdeplats individuellt medan Moa Hassellund och Dior SD är på 19:e plats med 61,154 procent.

Medaljer delas ut efter att lördagens klasser är avslutade till de tre bästa i varje klass. 18 ryttare i varje klass går vidare till söndagens finaler som rids i kür.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden