Avelsnyheter
11 augusti 2019 09:41

UVM-finalisten Astoria ska få föl

EmbryotransferUnghäststjärnan Astoria ska få ett ett föl. Detta efter en embryotransfer. "Det känns helt underbart," säger stoets ryttare Jeanna Högberg.

UVM-finalisten Astoria ska få föl
"A happy horse" sa domarna om Astoria i B-finalen för 7-åringar på UVM. Foto: Pernilla Hägg

Astoria (SWV sto f f 2012 e Sir Donnerhall II-Quaterback, uppf/äg Christina Olsson/Hipponews AB) har haft en framgångsrik dressyrkarriär som unghäst med bland annat finaler i unghäst-VM och Breedersvinster.

Nu berättas i ett pressmeddelande att stoet ska bli mamma genom embryotransfer gjord på Lövsta seminstation.

Embryot har nu varit hos mottagastoet i ungefär 50 dygn.
– Nu när mottagarstoet passerat 50 dygns dräktighet vågar vi hoppas, även om det är långt kvar. På senaste ultraljudet pickade dock hjärtat tydligt och kanske kunde några stora fladdrade öron anas, säger Christina Olsson i pressmeddelandet med Astorias välkända vippande öron som referens.

Det är Bon Coeur 1389 som blir pappa till fölet.
– Det känns helt underbart att Christina äntligen har fått ett embryo från Astoria. Det känns också som en väldigt bra kombo med Astoria och Bon Coeur, säger Astorias ryttare Jeanna Högberg i pressmeddelandet.

Läs vad Ridsport har skrivit om Astoria tidigare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden