Avelsnyheter
9 november 2018 15:17
Ridsportplus

Holsteinerauktionen: Penarpsgården ropade in godkänd hingst

AffärDet var fler svenskar som handlade på Holsteinerförbundets auktion förra helgen. Första målet för den 3-åriga hingsten e Darco de Revel-Cassin är det svenska bruksprovet. "Jag började få lite långtråkigt och tyckte att det var dags för något nytt" säger köparen Lene Nissen-Lembke med en blinkning.

Holsteinerauktionen: Penarpsgården ropade in godkänd hingst
Hingstens nya namn är Darc Cash. Foto: Janne Bugtrup

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Ridsport har tidigare berättat om att Charisto (e Casall-Christo) köptes av Eklunda stuteri tillsammans med Hubert Hammerlink från stuteri vd Heffinck i Belgien för 50 000 euro vid auktionen i samband med Holsteinerförbundets hingstpremiering.

  Även Lene Nissen-Lembke, Penarpsgården, slog till och investerade 55 000 euro i en 3-årig hingst som är godkänd i både Holstein och Zangersheide.
  – Jag började få lite långtråkigt och tyckte att det var dags för något nytt. Man kan ju inte bara gå omkring hemma i skogen, säger Lene och skrattar.

  När Lene började bli sugen på köp frågade hon sin samarbetspartner Niklas Arvidsson om han ville ta hand om en ny hingst. Han var inte sen att tacka ja, men helst skulle den vara äldre än två år. De hittade 3-åringen vid namn Dasio bland auktionshästarna och Niklas provred.
  – Niklas var nöjd och tyckte att den var lättriden och fin i munnen, säger Lene.

  Bruksprovet nästa

  Hon berättar vidare om linjerna, bland annat hur Darco de Revels mor Quinette ter Putte har lämnat Skyhorse (tidigare Happy Day ter Putte) som Lene tycker om.
  –  Även på mödernet finns en hel del svårklasshästar. Det är säkert blod.

  Härnäst är planen att snarast hämta hem hingsten, vars nya namn blir Darc Cash. Den andra delen av namnet hänger förstås samman med Lenes hingst Click and Cash 1155, som under många år tävlades framgångsrikt av just Niklas Arvidsson. Ryttaren tar vid direkt när Darc Cash anländer.
  – Första målet är bruksprovet, säger Lene.

  Film på Lenes nya hingst:

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden