Dressyr
20 februari 2022 16:54

Hon är Årets dressyrtränare

UtmärkelseNu är det klart vem som får utmärkelsen Årets dressyrtränare 2021. "En genuint engagerad och omtänksam tränare," står det bland annat i motiveringen.

Hon är Årets dressyrtränare
Anna Hedbys. Foto: Privat

Dressyrtränarpriset är ett samarbete mellan Svenska Dressyrtränarklubben och Svenska Ridsportförbundets Dressyrkommitté. Priset – ett stipendium på 15 000 kronor – går i år till Anna Hedbys, berättar Svenska Dressyrtränarklubben på sociala medier.

I motiveringen står det att ”Anna sätter alltid hästens bästa först och är noggrann med att det inte hoppas över några grunder. Anna har hjälpt ryttare till landslagsnivå, från ponny till ridhäst. Anna har vunnit lag-SM som lagledare, stått som tränare på olika internationella arenor runtom i Europa och är kunnig på att hjälpa sina elever att prestera när det gäller och vet vad som krävs för att toppa inför mästerskap. En genuint engagerad och omtänksam tränare till ryttare på alla nivåer, från ponny-LC till internationell Grand Prix. Anna är alltid en glad och positiv person som sprider glädje runt sig på tävlingsplatser där man ofta träffar på henne.”

Priset delas ut i samband med ett stort ridsportsevent under 2022.

Utmärkelsen går varje år till en dressyrtränare som bidragit med värdefull utveckling av svenska ekipage, är ett föredöme när det gäller horsemanship och tränaretik. Tränaren ska också vara diplomerad B-tränare eller högre och ha en förmåga att inspirera sin omgivning. Priset kan gå till samma tränare flera gånger.

Här kan du se vilka som har fått priset tidigare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden