Sverige
27 november 2019 20:52

Hon blev Årets Komet

UtmärkelseRidsports läsare har sagt sitt. Fälttävlansryttaren Ebba Adnervik är årets komet i svensk ridsport.

Hon blev Årets Komet
Ebba Adnervik och Chippieh vid EM i tyska Luhmühlen tidigare i år. Foto: www.eventingphoto.com

23-åriga Ebba Adnervik har haft en stark tävlingssäsong med bland annat internationell mästerskapsdebut på seniornivå där det blev en 23:e plats individuellt tillsammans med Chippieh (HOLST val f 2002 e Carnaby-Caretino, uppf Stefanie Kinscher, äg Sara Sjöborg Wik).

Under 2019 har hon också varit placerad i både lång och kort fyrstjärnig klass.

Ebba Adnervik tävlar för Dagstorpsortens Ryttarförening och var inte okänd före 2019 – hon har bland annat ridit EM både som junior och ung ryttare – men under året har hennes karriär som senior tagit kometfart. En sak som utmärker Ebba Adnervik är hennes resultat i terrängen, hon har varit felfri på hinder i sina tre fyrstjärniga starter under året.

Fälttävlansryttaren är nu alltså framröstad som Årets Komet i svensk ridsport. Det är Ridsports läsare som har röstat och här kan du läsa om de andra två kandidaterna.

Ebba Andervik tar emot sitt pris i samband med Ryttargalan i Stockholm den 27 november.

Nedan kan du se en intervju med Ebba Adnervik som gjordes direkt efter att hon gått i mål i EM-terrängen.

Fakta

Årets Komet

En ryttare som under innevarande år börjat göra fina resultat på nationell nivå och bedöms ha utvecklingspotential inom sin gren. I valet mellan en relativt okänd ryttare och en väletablerad prioriteras den mindre etablerade. En ryttare kan endast vara nominerad en gång.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden