Sverige
30 mars 09:08

Hon föreslås till ordförande i Ridsportförbundet

FörbundsstämmaSandra Ruuda föreslås bli ny ordförande för Svenska Ridsportförbundet. Det meddelade valberedningen på torsdagsförmiddagen.

Hon föreslås till ordförande i Ridsportförbundet
Sandra Ruuda Foto: Linda Himsel

Om Sandra Ruuda väljs av stämman 6 maj är det första gången i Svenska Ridsportförbundets 111-åriga historia som det leds av en kvinna.

– Vi är glada och stolta över att kunna föreslå den genuina hästtjejen Sandra till Svenska Ridsportförbundets första kvinnliga ordförande, säger valberedningens ordförande Marie Morgensterns Folin till förbundets hemsida.

– Vi har fått många bra förslag på nästa ordförande, vi har gjort många intervjuer och tagit olika referenser. Sammantaget ser vi att Sandra är den bästa kandidaten. Hon står för ett modernt ledarskap som, tillsammans med resterande förbundsstyrelses olika kompetenser, kan leda oss in i framtiden. Hon har fötterna stabilt i den småländska myllan samtidigt som hon har en affärsmässighet och goda erfarenheter, bland annat från en tidigare mandatperiod i förbundsstyrelsen, fortsätter hon.

Sandra Ruuda, 48 år, har lång erfarenhet inom affärs- och verksamhetsutveckling och är idag företagare och konsult inom ledarskap med bland annat ledarskapsutbildningar. Tidigare i livet har Sandra bland annat drivit ridskola. Bakom sig har hon också ett mångårigt engagemang i såväl förening, distrikt och på central nivå.

Hon har bland annat varit ordförande för Smålands Ridsportförbund, ledamot i Centrala ungdomssektionen och ledamot i Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse. Stallet är fortfarande en viktig plats för Sandra. Hon rider regelbundet och är som ponnymamma i stallet varje dag och tar hand om familjens tävlingsponnyer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden