Distansritt
10 januari 2021 18:48

Hon tar över ledningen i distansritt

InternationelltNu har Internationella Ridsportförbundet, FEI, en ny bas för distansritt. Det är Jordaniens Christina Abu-Dayyeh som tar över styrningen för sporten som har varit i mycket blåsväder på senare år.

Hon tar över ledningen i distansritt
Christina Abu-Dayyeh tror på utbildning och kommunikation för att lösa distanssportens problem. Foto: FEI

31-åriga Christina Abu-Dayyeh, Jordanien, har tidigare varit generalsekreterare för Jordaniens ridsportförbund och börjar sitt nya arbete på FEI:s högkvarter i Lausanne, Schweiz, den 1 april i år.

Hon kommer att ingå i FEI:s ledningsgrupp tillsammans med ytterligare 14 personer.

På meritlistan har hon också arbete med hästsportfrågor på Jordaniens jordbruksdepartement och arrangerande av stora tävlingar. Hon har också arbetat med marknadsföring och kommunikation och har en masterexamen i internationella affärer.

”Stark ledning”

– Grenen distansritt behöver stark ledning och vi är säkra på att Christina är rätt person att leverera rätt blandning av fasthet och takt. Hennes kunskaper om vår sport i Mellanöstern där distansritt är en viktig del av kulturen, har gett henne värdefulla insikter och en vision som kommer att ge fördelar, säger FEI:s generalsekreterare Sabrina Ibáñez i ett pressmeddelande.

Distanssporten har varit kantad av skandaler när det gäller dopning av hästar.
– Jag tror att utbildning och kommunikation med ryttarna och deras team är nyckeln för att förbättra hästarnas välfärd i grenen internationellt, säger Christina Abu-Dayyeh i samma pressmeddelande.

Nytt uppdrag

Fram till nu har en och samma person, Manuel Bandeira De Mello, styrt över distansritt och sportkörning hos FEI. Men på grund av de problem som finns kring distansritt har det beslutats att det behövs en person som enbart ägnar sig åt grenen. Manuel Bandeira De Mello tar i stället över ett annat nytt uppdrag som bas över parakörning, körning och specialprojekt hos FEI.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden