Hoppning
13 juli 2023 11:39

Silver inom räckhåll för young riders på hopp-EM

Ungdomshoppning/uppdateradDe svenska juniorerna och young riders har goda chanser att få rida lagfinaler på EM. Juniorerna ligger trea efter första rundan, och YR-ryttarna är sexa efter första rundan.

Silver inom räckhåll för young riders på hopp-EM
Ebba Danielsson och Equus Tame ingår i juniorlaget. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Privat

De svenska ungdomsryttarna har så här långt gjort fina resultat i EM i Gorla Minore i Italien.

Young rider-laget blev sexa efter första rundan, och fick 4 fel med sig från andra rundan på torsdagens förmiddag, vilket med god marginal räcker till en plats bland de tio lagen i den tredje och avgörande rundan som går fredag eftermiddag.

− Laget ligger fyra, men med mindre än ett fel från silvret. Men det är en dag kvar och vi tar inte ut något i förskott, säger ungdomarnas lagledare Henrik Lannér.

Juniorlaget låg trea efter första rundan, bara några få poäng efter ledarna Italien och tvåan Irland, men halkade ner en bit efter andra rundan på torsdagens eftermiddag.

− Bästa ryttare var Ida Selin med ett tidsfel, men hon är reserv i laget. Det blev inte många bommar ner, men vi har 16 fel och det är alldeles för mycket att ta med sig in i finalen. Vi får starta tredje rundan men det känns inte som att vi ska ha förhoppningar om medalj. En femteplats kan vara inom räckhåll, säger Henrik Lannér.

Juniorernas lag-EM avgörs på lördag.

För de svenska childrenryttarna räckte resultaten inte till en plats i den tredje lagomgången, men childrenryttarna har möjlighet att ta sig till individuell final på söndag, då alla individuella finaler går.

De svenska deltagarna
Children: Wilma Linell/Gurra Hopp, Valentina Jarl/Tiger Rose, Alice Nordberg/Jarta, Nikki Andersson/K&T Cabaque, , Fabian Tollig/Vero (reserv i laget)

Juniorer: Ebba Danielsson/Equus Tame, Cornelia Wallenborg/Manick, Linn Arvidsson/Glenmorangie, Liam Nilsson/Zata C, Ida Selin/Indian Gold (reserv i laget)

Young rider: Beata Hermellin/Obsession Night, Joel Torstensson/Joker Ek, Kajsa Björe/Lincourt Luidam, Mathilda Bohlin/Domino van de Zuuthove, Philip Svitzer/Alida Nike (reserv i laget)

Startlistor och resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden