Hoppning
10 november 2022 06:20

Hopp-SM går in i andra veckan

Svenskt mästerskapDet har blivit dags att kora ytterligare ett gäng svenska mästare på Grevagården utanför Skövde. Här är allt du behöver veta för att följa medaljkampen.

Hopp-SM går in i andra veckan
Talangfulla Ebba Danielsson startar både som junior och young rider. Foto: Jonna Sundblad Voorn

Ett helt gäng SM-medaljer delades för några dagar sedan ut till ponny- och childrenryttare på Grevagården. På torsdagen drar det igång igen – denna gång med fokus på unga ryttare och seniorer.

Vid sidan av uppvärmningsklasserna blir det redan på torsdagen skarpt läge när juniorerna och YR-ryttarna rider sina första SM-omgångar. Hela 58 juniorekipage kommer till start att jämföra med fjolårets 42 startande. I startfältet hittar vi bland andra Ebba Danielsson med två hästar samt Beata Hermelin med mästerskapsrutinerade Crimson. Elsa Thurdin gör dessutom juniormästerskapsdebut med båda sina läromästare Staralme Esc Z, tidigare riden av Janelle Larsson, och hingsten Turmalin 1202.

På YR-sidan kommer 29 ekipage till start, där flera av Sveriges topprankade YR-ryttare deltar med flera hästar. Ebba Danielsson, Beata Hermelin och Tilda Sandstedt är några av dem som startar både junior-SM och YRSM.

Seniorerna rider sin första omgång på fredagen och här kommer 31 ekipage till start. I startfältet syns bland andra Stephanie Holmén med Thelma Hästak, som vann YRSM-guld med André Brandt 2020 och nu är påläggskalv i Grevlundas stall.

Samtliga SM-finaler äger rum på söndag och Ridsport bevakar på plats.

Start- och resultatlistor

Equisport sänder live

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden