Hoppning
23 september 2022 17:09

Sverige tillbaka i högsta ligan – får finalplats efter avhopp

InternationelltNu är det klart att Sverige får en plats i den prestigefyllda Nations Cup-finalen i Barcelona. Detta efter att en av de kvalificerade nationerna har tackat nej till sin plats.

Sverige tillbaka i högsta ligan – får finalplats efter avhopp
Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow. Foto: Roland Thunholm

Sverige åkte som bekant ur högsta ligan i tidigare i år,  och tog sig inte vidare till prestigefyllda finalen i Barcelona.

Nu berättar Svenska Ridsportförbundet, SvRF, att en av de kvalificerade nationerna har tackat nej till sin finalplats. Detta ska också innebära att nationen tappar sin plats i högsta serien och att både denna och platsen i final går till Sverige i stället.

Sverige har tackat ja till plats i den prestigefyllda säsongsavslutningen och förbundskapten Henrik Ankarcrona har redan tagit ut laget som ska representera Sverige.
– Det är ryttare som har presterat väldigt bra hela året. Flera av de här ryttarna har också ridit Nations Cup förstadivision i år och kämpat för att ta Sverige till finalen, då är det kul och rätt att de nu rider den också. Genom det fortsätter vi också bygga för framtiden när möjlighet finns, säger förbundskaptenen, som alltså låter VM-ekipagen vila, säger Henrik Ankarcrona till SvRF.

Svenska laget i finalen

Linda Heed/Laurien van Orshof
Irma Karlsson/Chaconnu
Evelina Tovek/Winnetou de la Hamente Z
Wilma Hellström/Cicci BJN
Stephanie Holmén/Flip´s Little Sparrow

Stephanie Holmén gör sin tredje final i Barcelona.
– Det är en favorittävling för det är toppsport mot de absolut bästa på en väldigt fin tävlingsplats. Det är en fantastisk möjlighet att vi får åka dit även i år, jag är väldigt taggad, säger hon till SvRF.

Finalen startar i Barcelona den 29 september och finalen för de åtta bästa lagen efter de inledande två omgångarna rids på söndagen den 2 oktober.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden