Hoppning
19 december 2017 14:54

Hoppfolket vill ha championatpoäng i elitserien

RidsportallsvenskanFör att locka de bästa ryttarna till hoppningens elitserie för hästar bör championatpoäng delas ut. Det här skriver representanter från flera av klubbarna som har lag i elitserien till Svenska Ridsportförbundet.

Hoppfolket vill ha championatpoäng i elitserien
Jens Fredricson är av flera elitryttare som har tävlat i elitserien genom åren. Men för att fortsätta locka ryttare som honom behöver systemet ses över - det menar representanter i en skrivelse till SvRF. Foto: Roland Thunholm

Nu delas inga championatpoäng ut vid omgångarna i hoppningens elitserie. Enligt personerna bakom skrivelsen innebär detta att klubbar med framför allt duktiga juniorer/ungdomsryttare har svårt att få med sina bästa ryttare vid de olika omgångarna. Ryttarna prioriterar tävlingar som ger poäng för att komma i fråga för till exempel landslagsuppdrag.

”Utan poäng riskerar vi att de bästa ryttarna tvingas prioritera bort start i Folksam Elitallsvenska. Championatspoäng är i dag väldigt viktigt för ryttarna då de ligger till grund för inbjudan till vissa tävlingar och kvalifikation till cuper/finaler på attraktiva tävlingsplatser” står det i skrivelsen där det också finne med ett förslag om hur poängen ska kunna räknas. De handlar framförallt om att championatpoäng ska delas ut vid felfria rundor.

”Det är både ologiskt och orättvist att de ryttare som rider felfritt i finalen av Folksam Elitallsvenska i Falsterbo inte får tillgodoräkna sig några championatspoäng alls. Även semifinalen på Strömsholm är en högkvalitativ tävling där felfria rundor bör belönas”, står det i skrivelsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden