Fälttävlan
29 augusti 2021 12:47

Hoppningen lyfte Sverige på JEM – tysk guldtriumf

MästerskapTre felfria rundor av de svenska ekipagen i den avslutande hoppningen på EM för juniorer i Segersjö lyfte Sverige till en fjärde plats. Det blev tyskt guld både i lagtävlingen och individuellt.

Hoppningen lyfte Sverige på JEM – tysk guldtriumf
Wynja Eriksdotter Rubin och Hakunamata 2 klättrade flera placeringar efter en felfri hoppning på JEM. Foto: Roland Thunholm

Sverige låg femma efter lördagens terräng i Segersjö. Men efter felfria rundor av Ellen Skogström/Car Dior, Wilma Nyhlén/Stinger och Wynja Eriksdotter Rubin/Hakunamatata i banhoppningen klättrade Sverige till en fjärde plats. Det fjärde ekipaget i svenska juniorlaget var Julia Lidbeck/California.

Wynja Eriksdotter Rubin blev bästa svensk med en femteplats.

Tyskland tog guld i lagtävlingen, Spanien tog silver och Italien brons.

Individuellt guld gick till Tysklands Nane Nikolaus Dehn/Zilla D. JEM-silvret gick till Spaniens Marçal Piro Patau/Kira HDB 20 88 medan Tysklands Kaya Thomsen/Da Bin Ich C tog brons.

 

Liveresultat, juniorer

Liveresultat, nationstävling juniorer

Här kan du se lördagens terräng i efterhand.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden