Fälttävlan
29 augusti 2021 14:02
Ridsportplus

Dubbla JEM-guld till Tyskland: ”Fantastiskt”

MästerskapTyskland kom, sågs och segrade på JEM i fälttävlan i Segersjö. Efter söndagens banhoppning stod det klart att landet får med sig lagguldet samt det individuella guldet och det indivuduella bronset hem. "Det har varit fantastiska tävlingar," säger dubbla guldmedaljören Nane Nikolaus Dehn som red sin farfars uppfödning.

Dubbla JEM-guld till Tyskland: ”Fantastiskt”
Tysklands Nane Nikolaus Dehn på väg mot dubbla JEM-guld. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var tyskt i topp från början till slut när JEM reds på Segersjö.

Jag kände mig redo för att ta klivet upp. Det här mästerskapet var ett bra avslut på min juniortid. Wynja Eriksdotter Rubin.

Nane Nikolaus Dehn och Zilia D (HOLST sto f 2007 e Corland-Mytens xx, uppf Friedrich Dehn, äg Malte Dehn) lämnar Sverige och Segersjö som dubbla guldmedaljörer.
– Det har varit fantastiska tävlingar och terrängen var jättefin. Och så kul med all publik här, säger 18-åringen som gjorde sitt första JEM.

Han låg tvåa inför den avslutande banhoppningen med sitt dressyrstraff 25,2. Trots ett nedslag räckte det till individuellt JEM-guld då hans lagkamrat Viktoria Weyers/Lariostea H, som legat i ledning hela mästerskapet, fick två nedslag.

Besviken

– Jag är så klart lite besviken nu, säger Viktoria Weyers som slutade fyra.
– Men jag får glädja mig åt guldmedaljen i lagtävlingen.

Övriga i det tyska guldlaget var Kaya Thomsen/Da Bin Ich C som också tog individuellt brons, och Sophia Rössel/Exclusive.

 

Banhoppningen var utslagsgivande och några hästar var inte så sugna på att hoppa dagen efter den sugande tvåstjärniga terrängen som till stora delar reds i regn på lördagen. Tolv av de 54 ekipage som kom till start var felfria – och bland de felfria fanns hela tre svenska lagekipage: Ellen Skogström/Car Dior, Wilma Nyhlén/Stinger och Wynja Eriksdotter Rubin/Hakunamatata. Detta lyfte det svenska laget från femte till fjärde plats totalt. Det fjärde ekipaget i svenska juniorlaget var Julia Lidbeck/California.

Wynja Eriksdotter Rubin femma

Bästa svenska ekipage blev Wynja Eriksdotter Rubin/Hakunamatata vars säkra, felfria runda lyfte ekipaget från tionde plats till femte plats.
– Vi har presterat så bra vi kan i dagsläget. I både hoppningen och terrängen var vi dubbelnolla så där är inte så mycket mer att göra. I dressyren finns det en del saker som jag kanske hade velat göra annorlunda för att få någon procent till, säger Wynja Eriksdotter Rubin som tar klivet upp till Young Rider nästa år.

Wynja Eriksdotter Rubin-hakunamatata 1 210829 Rt
Wynja Eriksdotter Rubin tillhörde de tolv som var felfria på JEM:s banhoppning. Foto: Roland Thunholm

– Jag kände mig redo för att ta klivet upp. Det här mästerskapet var ett bra avslut på min juniortid.

Nane Nikolaus Dehn och Zilia D har varit ett ekipage på internationella tävlingsbanor sedan 2018. Innan dess tävlades stoet av välkända mästerskapsmedaljören Ingrid Klimke som bland annat red stoet till en tolfte plats på UVM för 7-åringar.

Familjeaffär

Zilia D är en riktig familjeangelägenhet:
– Min farfar har fött upp henne och min pappa äger henne, säger Nane Nikolaus Dehn.
– Jag är så tacksam mot dem och mot min tränare Julia Krajewski, fortsätter guldmedaljören.

JEM-silvret gick till Spaniens Marçal Piro Patau/Kira HDB 20 88. Spanien tog silver och Italien brons i lagtävlingen.

Liveresultat, juniorer

Liveresultat, nationstävling juniorer

Här kan du se lördagens terräng i efterhand.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden