Hoppning
19 mars 2022 06:20

Hoppningens elitserie drar igång

SäsongspremiärI helgen är det säsongspremiär för hoppningens elitallsvenska – och därmed drar kampen om det åtråvärda SM-guldet igång. Målet är att ta sig till finalen i Falsterbo i juli. "Det är en otroligt bra skola för framtida lagryttare", säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Hoppningens elitserie drar igång
Ärevarv för guldlaget från Jump Club. Foto: Roland Thunholm

Elitallsvenskan har funnits i över 40 år och har betytt mycket för svensk hoppsport. Att rida i lag kan inte underskattas, enligt förbundskapten Henrik Ankarcrona.
– Jag tror att en av orsakerna till att vi har så fina lagframgångar idag är att vi har en så stark tradition att rida i lag även nationellt, säger han till Svenska Ridsportförbundet.

De allsvenska lagtävlingarna är viktiga för att lära sig agera i team.
– Den erfarenheten går inte att underskatta och är en otroligt bra skola för framtida lagryttare.

Folksam Elitallsvenska är lag-SM i hoppning. När de tre omgångarna har ridits tar sig de tre bästa lagen i varje zon vidare till semifinalen som avgörs hos Strömsholms Ridsportförening under nationaldagshelgen. De bästa åtta bästa lagen i semifinalen tar sig sedan vidare till den stora SM-finalen som avgörs under Falsterbo Horse Show söndagen den 10 juli. Där är prispotten hela 200 000 kronor till det vinnande laget.

Västra zonen startar säsongen med omgång 1 hos Grevagårdens Ryttarförening nu till helgen. Elva lag är anmälda – se vilka här.

Titelförsvarare är Jump Club Ridsportförening som tog hem guldet både 2020 och 2021.

Tävlingsplatser och datum.
Regler Folksam Elitallsvenska.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden