Sverige
14 november 2019 13:51

Hovrätten fastställer fängelsestraff för Hendeliowitz

DomslutSvea hovrätt såg ingen anledning att ändra på tingsrättens dom, i fallet där dressyrryttaren Mads Hendeliowitz anklagas för grovt rattfylleri. Domen på en månads fängelse står därmed kvar.

Hovrätten fastställer fängelsestraff för Hendeliowitz
Mads Hendeliowitz är en välkänd dressyrprofil och red OS 2016 på Jimmie Choo Seq. Foto: Roland Thunholm

I vintras berättade Mads Hendeliowitz för Ridsport om händelsen som inträffade i fjällen februari i år, då han satte sig i sin bil efter att ha druckit alkohol. Ordningsvakter stoppade honom och ringde efter polisen, då Mads Hendeliowitz hade druckit stora mängder alkohol.

Mora tingsrätt dömde i september Hendeliowitz till en månads fängelse för grovt rattfylleri, en dom som överklagades av dressyrryttaren. Svea hovrätt har nu tagit upp fallet men skriver i sin dom att ”utredningen är densamma i hovrätten som i tingsrätten. Den ger inte hovrätten anledning att göra några andra bedömningar i fråga om rubricering eller påföljd än de som tingsrätten har gjort. Tingsrättens dom ska alltså inte ändras.”

Mads Hendeliowitz advokat Ghita Hadding Wiberg meddelar idag att de funderar på att överklaga domen till Högsta domstolen.
– Möjligheterna till att få målet prövat där är inte så stora men det kan vara värt ett försök. Jag anser att Mads Hendeliowitz dömts till ett alltför strängt straff för det brott han begått.

Ridsport har sökt Mads Hendeliowitz.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden