Avelsnyheter
18 februari 2021 11:04
Ridsportplus

I år visas avelshingstarna online

DigitaltDet ser mörkt ut för de uppfödare som vill åka på hingstvisning i år och se hingstarna live. För den som däremot kan tänka sig att se hingstarna online finns det mycket att välja bland.

I år visas avelshingstarna online
Helgstrand Dressage är en av flera hingsthållare som valt att släppa filmer online för att visa upp sina hingstar. Foto: Helgstrand Dressage

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Av de stora svenska hingsthållarna som Ridsport varit i kontakt med har ingen förutom Lövsta Stuteri klart med hur de ska göra med sina hingstvisningar. Lövsta kommer att göra en digital hingstvisning i mitten av april. Exakt datum bestäms efter bruksprovet.

PS Flyinge och Partners gör ingen digital hingstvisning utan kommer inom kort att på hemsidan lägga ut nya filmer på hingstarna i sitt program.

– Skulle det vara så att man kan ha hingstshow längre fram i april så kanske de kör på de vanliga ställena i Frankrike, Holland och så vidare, säger Helena Torstensson på PS Flyinge och Partners.

Inga beslut tagna

Flera av de andra svenska hingsthållarna funderar just nu på om de ska ha en livesändning eller filma hingstarna och lägga upp på nätet, men ingen har bestämt något än.

För den som vill se hingstvisningar på nätet är ett abonnemang på Clipmyhorse ett bra tips. Via dem kommer flera av de stora tyska hingsthållarna att visa sina avelshingstar.

Men det som det varit störst hype kring är fredagens stora ”hingstsläpp”, då Helgstrand Dressage planerat att släppa nya filmer på alla sina hingstar via hemsidan. Detta är nu dock inställt och istället väljer Helgstrand Dressage att tillsammans med samarbetspartnern Schockemöhle presentera alla hingstarna vid en ”spektakulär hingstvisning” på Clipmyhorse lördagen den 27 februari klockan 14.00.

Andreas Helgstrand fick mycket positiv feedback när han i fjol fick ställa in sin stora hingstvisning och i stället valde att filma hingstarna, både i stallet och under ryttare, och kommentera filmerna med hingstens förtjänster och vilka ston han tror att hingsten passar till.

Datum för hingstvisningar som ska sändas via Clipmyhorse

Fler datum kommer sannolikt att läggas till listan.

20 feb – Hingstshow Nordrhein Westfählichen Landgestüt
20 feb – Holsteinerförbundets hingstshow
21 feb – Privatägda hingstar Holstein
21 feb – Landgestüt Celle del 2
27 feb – Gestütshof St.Johann (kallblodshingstar)
27 feb – Haupt- und Landgestüt Neustadt-Dosse
28 feb – Landgestüt Celle del 3
28 feb – Privathingstar Westfahlen
5 mars – Böckmann
6 mars – Gestüt Birkhof
6 mars – Trakehner
7 mars – Landgestüt Celle del 4
7 mars – Landgestüt Redefin
13 mars – Haupt- und Landgestüt Marbach

Svenska hingsthållare

Eklunda stuteri ej klart
Elin Lundgren Sporthorses ej klart
Gränsbo stuteri ej klart
Myrsjö Gård ej klart

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden