Sportnytt
1 juli 2021 08:42
Ridsportplus

Ida-Linn lämnar Tullstorp ”Man måste våga prova”

På egna benEfter 11 år som beridare på Tullstorp Dressage går Ida-Linn Lundholm vidare. Förändringen kommer bara månader efter en annan stor förändring i hennes liv.

Ida-Linn lämnar Tullstorp ”Man måste våga prova”
Ida-Linn Lundholm, till vänster på Empire, till höger med sonen Aston. Foto: Roland Thunholm/privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I januari blev Ida-Linn Lundholm mamma till Aston, och i dagarna upphör hennes anställning hos Jan Brink på Tullstorp. I stället ska hon starta eget.
− Det kan tyckas att det är många stora förändringar samtidigt, men beslutet har vuxit fram över tid, och det känns logiskt att sluta nu, när jag ändå är föräldraledig och behövde ersättas på Tullstorp, säger Ida-Linn.

− Jag har pratat med Jan om detta, och vi har haft och har en fin relation. Jag är oerhört tacksam över allt jag fått lära mig här, men när tanken väl satte sig på att starta eget, då ville jag testa.

Hyr in sig på Stall Goda’

Ida-Linn planerar att börja i relativt liten skala. Hon kommer att hyra in sig hos Per Jansson och Jeanette Joelsson på Stall Goda´ i Hästveda.
− Jag för samtal med en del hästägare, och kommer att få lägga tid på att bygga upp olika samarbeten.

På egna ben efter Tullstorp

Ida-Linn Lundholm

Ålder: 30 år i år
Familj: Sambon Johan och sonen Aston, född i januari 2021
Bland meriterna: Fyra i 4-årsfinalen på Breeders 2020 med Prince of Hope, tvåa i finalen för LFC Unga hästar 2019 med Empire, segrar och placeringar i Grand Prix, GPS och kür med Dan Brown, final i UVM 2017 med Dragon Welt

Expandera

Träna och tävla hästar är vad Ida-Linn helst vill göra, även om hon också kommer att ta emot även yngre hästar för utbildning. Någon ren inridning blir det dock inte.
− Precis som förut är tävlingsdelen i sporten mitt mål. Jag vill rida mästerskap och tävla internationellt, men till det behövs hästar och sponsorer, så det kommer att ta lite tid att få fram.
− Sedan är ju Per och Jeanette duktiga uppfödare, så det blir naturligt att ha ett samarbete  kring deras hästar.

Ridsport
Ida-Linn Lundholm och Dan Brown. Arkivbild: Roland Thunholm

Börjar på egen hand

Till en början kommer Ida-Linn att arbeta ensam i företaget, även om hon har stöttning av sambon Johan.


− Han har blivit mer och mer hästintresserad och engagerad i sporten. Han kan dessutom saker som jag inte kan ännu om företagande eftersom han också är egenföretagare, men i fastighetsbranschen.
− Eftersom jag jobbar ensam vill jag inte ha för många hästar till en början, för att kunna ta hand om varje häst på ett bra sätt, och ha gott om tid för dialog och återkoppling med hästägarna.

Det är jätteläskigt och ett stort steg att ta

Ida-Linn Lundholm säger att det är med skräckblandad förtjusning hon går in i egenföretagandet.
− Det är jätteläskigt och ett stort steg att ta. Att vara anställd innebär en stor trygghet, och som egenföretagare är det betydligt mer att tänka på än att bara sköta sitt jobb.
− Men man måste våga prova, och jag vill ge en eloge Tullstorp och alla andra stall som utbildar sina anställda så väl att de kan stå på egna ben sedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden