Hoppning
6 augusti 2021 15:45
Ridsportplus

”Indiana bockar fortfarande på framhoppningen”

Laghoppning i OSMed bara felfria ritter i protokollet är svenskarna givna favoriter inför lördagens lagfinal i OS-hoppningen. Och än så länge finns det energi i de svenska hästarna.
− Indiana bockar fortfarande på framhoppningen, säger Malin Baryard-Johnsson, men varken hon eller Peder Fredricson tar ut någon seger i förväg.

”Indiana bockar fortfarande på framhoppningen”
Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson har tillsammans med Henrik von Eckermann gjort Sveriges insats historisk i OS-sammanhang. Foto: FEI/Kai Försterling (Malin) och FEI/Christophe Taniére (Peder)

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är nästan svårt att ta in. Inte en enda bom har fallit på 12 rundor för de svenska ryttarna.
− Vi har nollat rakt igenom allihop, men ju fler nollor, desto närmare kommer vi första nedslaget, säger Malin Baryard-Johnsson en kort stund efter sin kvalrunda med Indiana.

Dagens känsla var superbra, fortsätter hon.
− Jag trodde att Indiana skulle vara lite stark efter omhoppningen i onsdags, men hon var lite snällare i dag.

Har Indiana fler språng kvar i kroppen just nu?
− Ja, jag hoppas att hon har 18 språng till, för det är vad som behövs. Och än så länge har hon energi, för hon bockar fortfarande på framhoppningen. Hon kör ner huvudet, det är hennes sätt att bocka.

Dagens felfria rundor för svenskarna har ingen avgörande betydelse i morgon, mer än att det innebär att Sverige får fördelen av att starta sist bland de tio lagen.
− Allting nollställs resultatmässigt, och flera lag är starka, samtidigt som våra hästar har flera rundor i sina kroppar än de andra har, säger Malin Baryard-Johnsson som är noga med att inte ta ut något i förskott.

Hur ser du på favorittrycket?
− Jag känner inget tryck utifrån, men vi vet att vi är i bra form och vi vet vad vi kan. Vad som händer i morgon får vi se i morgon. Men vi kommer att gå in i det med en bra känsla.

För Indianas del blir det några lugna timmar inför morgondagens OS-final.
− Hon får springa lite på lina för att bli av med lite mjölksyra, det är det enda, säger Malin Baryard-Johnsson.

Det handlar ju mycket om det, hästarna ska vara i form
Peder Fredricson

Peder Fredricson var sist ut av de tre svenskarna i fredagens kval inför lagfinalen, och han är nöjd efter ännu en nolla med All In.
– Han hoppade bra tycker jag, och alla hästarna såg ut att vara i bra form. Det handlar ju mycket om det, hästarna ska vara i form. Är hästarna i bra form så är vi tre bra ryttare, då kan vi också göra bra ifrån oss.

– Jag är nervös inför varje runda, även nu. Man kanske tycker att det bara är ett kval, det kanske känns som att det inte är så märkvärdigt. Men innan man går in har man en helt annan känsla. Vi är bara tre ryttare och händer det någonting, vilket det kan göra även för mig och All In, så blir det enorma konsekvenser med det nya formatet. Vilket gör det otroligt spännande också.

Tar inte ut något innan

Precis som Malin Baryard-Johnsson är Peder Fredricson noga med att inte ta ut något i förskott.

– Vi har tre ryttare som verkligen kan rida och som är världsklassryttare, de andra två i alla fall, haha…  Och vi har tre riktigt bra hästar. Det ger en enorm styrka i ett sånt här format, när varje runda räknas.
– Men nu har vi gjort så himla många nollrundor så…. Det är en helt ny dag imorgon. Vi kan bara hoppas att formen håller i sig. Så får man se var det landar.

Lördag klockan 12 börjar lagfinalen i OS-hoppningen, där Sverige startar sist av de tio finallagen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden