Avelsnyheter
21 mars 2019 11:28

Inför SWB:s årsmöte – här är förslagen på förändringar

MotionerSnart stundar en helg i SWB:s tecken med avelsseminarium och årsmöte. Här hittar du valberedningens förslag på ny styrelse, samt information om vilka motioner som kommit in.

Inför SWB:s årsmöte – här är förslagen på förändringar
SWB:s ordförande Olle Kindberg är en av personerna som valberedningen har föreslagit på omval. Foto: Roland Thunholm

SWB:s årsmöte skulle enligt den första annonseringen hållits sista helgen i mars. Efter att datumet visade sig krocka med två stora hingstvisningar som SWB ville att så många av sina medlemmar som möjligt skulle få möjlighet att gå på, valde föreningen att flytta arrangemanget två veckor framåt.

I samband med flytten informerade också SWB om bakgrunden till att årsmötet hålls på våren. Enligt SWB:s stadgar ska ordinarie fullmäktigemöten hållas innan juni månads utgång, och dessutom ska samtliga regionala föreningar ha hunnit hålla sina egna årsstämmor innan SWB kan hålla sin.
”För att inte konkurrera med betäcknings- och fölningssäsongen hade det varit mer optimalt om dessa möten hade kunnat hållas under sen höst eller i början av året”, meddelade SWB på sin hemsida i samband med flytten av årsmötet.

Två inkomna motioner

För att en sådan förändring skulle kunna ske behövdes en motion i ärendet, och på SWB:s hemsida förklarades det tydligt att alla medlemmar kan påverka SWB genom att skicka in motioner och hur man gör detta. När presentationen av årets inkomna motioner nu gjorts, går det att se att det kommit in en motion om just detta. Utöver motionen om att ändra tidpunkten för årsstämma i stadgarna, har det även kommit in en motion om att SWB ska ändra sina hälsokrav inför bruksrovet gällande hingströntgen.

Valberedningen har också presenterat sitt förslag på ny styrelse. Av de ledamöter som var aktuella för omval har Per Jansson och Ann-Kristin Karlsson föreslagits för detta. Även ordförande Olle Kindberg har föreslagits för omval. Henrik Ankarcrona och Eva Salomon föreslås inte för omval, utan istället är Camilla Ericsson och Gustaf Johansson föreslagna för nyval.

Bland revisorerna föreslås Kristina Andersson och Kenneth Olsson på omval, samt Katarina Remnemark på nyval.

Avelsseminariet och årsmötet hålls i Upplands Väsby 13-14 april. Avelsseminariet går under rubriken ”Hästens temperament, välfärd och fölets första tid”.

Källa: SWB

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden