Världen
14 september 2021 08:56

Inga dopade hästar eller ryttare i Tokyo

Ren sportFEI bekräftar nu att alla dopningsprover som tagits i samband med OS och Paralympics i Tokyo varit negativa. Det visar att arbetet med FEI Clean Sport har varit framgångsrikt, menar FEI:s ordförande Ingmar De Vos.

Inga dopade hästar eller ryttare i Tokyo
OS i Tokyo bjöd på ren sport. Foto: FEI/Christophe Taniére

Alla dopningsprover gjorda på människor och hästar i samband med OS i Tokyo var negativa. Det meddelar FEI.
– För tredje spelet i rad är jag väldigt stolt över att kunna bekräfta att alla prover tagna på människor och hästar under OS och Paralympics i Tokyo har visat sig vara negativa, säger FEI:s ordförande Ingmar De Vos i ett pressmeddelande.

Även om det borde vara en självklarhet vore det naivt att tro att dopning inte förekommer, menar han. De Vos berättar också att samtliga prover sparas i tio år med tanke på att testmetoderna hela tiden förfinas och att omtestning potentiellt ska kunna ske.

Resultaten just nu visar på att de senaste årens utbildningskampanj kring FEI Clean Sport, engagemanget från de nationella ridsportförbunden och satsningen på att testa hästar innan ankomst har varit framgångsrikt. Detta enligt Ingemar De Vos.

Läs mer om FEI Clean Sport här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden