Fälttävlan
5 december 2019 06:20

Ingen kan putta ner Oliver Townend

FältävlanstoppenVärldstoppen i fälttävlan präglas som vanligt av ryttare från engelsktalande nationer – med undantag för en tysk, en holländare och en svensk. Ordningen är relativt intakt men veteranen Stuart Tinney tar ett rejält skutt på på rankingen.

Ingen kan putta ner Oliver Townend
Ludwig Svennerstål håller den blågula flaggan högt bland alla britter, australiensare och amerikaner i världstoppen. Foto: Roland Thunholm

Storbritannien, Nya Zeeland, USA, Australien och Irland – det är nationerna som dominerar världstoppen i fälttävlan. Fortsatt världsetta är britten Oliver Townend, tvåa är Tim Price från Nya Zeeland och trea är australiensaren Christopher Burton.

På åttonde plats återfinns tysken Michael Jung, holländaren Tim Lips ligger tolva och bäste svensk är Ludwig Svennerstål på plats 15.

Den som hoppar upp flest pinnhål är veteranen Stuart Tinney som klättrar från plats 22 till 9. Han tog OS-guld i lag redan år 2000 i Sydney samt lag-brons i Rio de Janeiro 2016.

Värt att notera är att OS-arrangören Japan har två starka namn på listan, Kazuma Tomoto och Yoshiaki Oiwa på plats 18 respektive 24.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden