Hoppning
7 mars 2020 18:03

Ingen svensk fullträff på GCT i Doha

GCT DohaHan skakade uppgivet på huvudet när det gick upp för Peder Fredricson att sista hindret hade fallit i grundomgången av Global Champions Tour - det var så nära en omhoppning med Catch Me Not S i den avslutande klassen i Doha.

Ingen svensk fullträff på GCT i Doha
Peder Fredricson och Catch Me Not S var så nära en omhoppning i Global Champions Tour, men fick nöja sig med att bli bästa svensk i Doha. Foto: FEI

32 ekipage gjorde upp i Global Champions Tour Grand Prix i Doha, som avslutades på lördagen. Den första deltävlingen under säsongen 2020/2021 fick en tysk segrare genom världstrean Daniel Deusser som levererar på tävling efter tävling – han vann även fredagkvällens 1,55-klass.
Med Killer Queen VDM (sto -10, e Eldorado vd Zeshoek-For Pleasure, äg Stephex Stables & Daniel Deusser) gick han nu ut sist i omhoppningen med sju ekipage och krossade allt motstånd – segern kom med över 1,5 sekund till godo.

Tre svenskar kom till start i den högsta klassen, först ut av dem i grundomgången var Peder Fredricson i sadeln på Catch Me Not S. Valacken med sin lite speciella frambensteknik kom igång mer och mer under rundans gång och hoppade strålande – hela vägen fram till den sista oxern. Frambommen föll och det tog någon sekund efter målgång innan Peder Fredricson insåg felet, något som fick honom att skaka uppgivet på huvudet. Ekipaget blev bäst av svenskarna på en tolfte plats.

Annika Axelsson, som gjorde debut i Global Champions Tour, avlöste Fredricson på banan med 12-åriga stoet W Diva Rosa Mfs. Ekipaget hade något riktigt bra på gång – de glänste bland annat i trekombinationen – men fick sedan med sig två räcken i slutet av banan tillsammans med ett tidsfel, vilket gav plats 23.

Banan visade sig vara en utmaning för många, där tiden blev en avgörande faktor. Henrik von Eckermann såg ut att ha bestämt sig för att inte riskera tidsfel, och satte rejäl fart på Fancy Me redan från start. Det blev en riktig satsning, men stoet rev oxern ut ur tvåkombinationen och även sista oxern – åtta fel och en 19:e plats.

Tre gånger Philippaerts i GCL

Lördagen innehöll även avgörandet i den första deltävlingen i Global Champions League, med en 1,55-klass. Klassen toppades av London Knights, som bestod av Olivier Philippaerts med två hästar – H&M Extra och Zayado – och hans bror Nicola PhilippaertsKatanga v.h Dingeshof.

För svensk del blev det ingen toppnotering, bäst gick det för Peder Fredricsons lag Valkenswaard United som slutade på åttonde plats. Peder red Catch Me Not S i laget, med 0+4 fel.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden