Hoppning
22 februari 2020 23:06

Daniel Deusser fick Scandinavium att koka

GHS 2020Det blev rena drömmen med hela tre supersvenskar till omhoppning i Gothenburg Trophy. Fredricson, Jönsson och von Eckermann gav publiken i Scandinavium ståpäls när de gick ut på den utmanande omhoppningsbanan och satsade allt. Dessvärre blev det nedslag för svenskarna och Gothenburg Trophy vanns i stor stil av Daniel Deusser.

Daniel Deusser fick Scandinavium att koka
Daniel Deusser och Calisto Blue tog hem segern i Gothenburg Trophy. Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann och Henrik Ankarcrona taktiksnackade för fullt inför omhoppningen, vilket var synligt på jumbotronen i Scandinavium som kokade redan innan omhoppningen. Det blev en hisnande resa genom de sex ekipagen i Gothenburg Trophy.

Daniel Deusser och Calisto Blue gick ut först och satte en felfri klassrunda med tiden 38, 52. En tid som skulle visa sig hålla hela vägen in i mål.
– Jag hade inte kunnat rida mycket snabbare ikväll, men jag tror att jag satte tillräckligt mycket press på de andra i alla fall, sa Daniel Deusser vid prisutdelningen.

Tvåa blev irländaren Denis Lynch med GC Chopin’s Bushi som red i mål felfritt på tiden 39,27. På tredjeplatsen landade Peder Fredricson och H&M Christian K som passerade mållinjen på tiden 35,75, snabbast av alla men dessvärre med ett nedslag.

Fbpeder
H&M Christian K visade storform i Gothenburg Trophy. Foto: Roland Thunholm

Fyra blev Fredrik Jönsson och Cold Play som gick i mål med 4 fel och tiden 39,39. Henrik von Eckermann och Castello 194 blev femma på tiden 36,77 och 8 fel. Emanuele Gaudiano och Contento 23 var sjätte och sista ekipaget till omhoppning och slutade även sexa med 12 fel och tiden 42,59.
– Alla här har vunnit Gothenburg Trophy utom jag, så det hade varit kul att vinna, konstaterade Henrik von Eckermann som också förklarade att Castello trivs bäst utan nosrem.

Ridsports referat av klassen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden