Dressyr
19 februari 2020 15:37

Isabella Tovek bästa svensk i U25-dressyren

GHS 2020Premiären för Lövsta Future Challenge International Dressage U25 slutade med dubbelt danskt i topp. Bästa svensk blev Isabella Tovek som landade på tredje plats efter en avspänd Grand Prix på sin Happiness 26.

Isabella Tovek bästa svensk i U25-dressyren
Victoria E. Vallentin och Brooklyn. Foto: Roland Thunholm

Danska Victoria E. Vallentin inledde både Gothenburg Horse Show och premiären för Lövsta Future Challenge International Dressage U25 med en mycket elegant ritt på sin likaledes eleganta Brooklyn. Resultatet blev 71,838 procent och det stod sig hela vägen till slutet. Ryttaren, som vann brons på U25-EM för två år sedan med hästen Sonnenkoenig, såg väldigt glad ut efter segern.

Tvåa blev danska Josefine Hoffmann som red hem 71,496 procent med den högresta svettfuxen Hoennerups Driver. Isabella Tovek och Happiness 26 red in på bronsplatsen med 69,103 procent och Emma Jönsson och Donizetti 39. Emma Jönsson fick en miss tidigt med galopp i den ökade traven, vilket såg ut att stressa ekipaget en aning efteråt. Även vänsterpiruetten såg lätt stressad ut. Slutligen sänkte sig lugnet över ekipaget som red in på 68,205 procent.

På femte plats kom brittiska Megan Ingham med rutinerade 19-åringen Wanadoo, som landade på 65,684 procent. Sexa kom brittiska Ellen McCarthyBelafonte, som inte riktigt var vän med ena hörnet vid domarborden på kortsidan. 63,804 procent blev resultatet.

På fredag rids andra delen av Lövsta Future Challenge International Dressage U25 och då är det dags för kür. Onsdagens Grand Prix var något förenklad med exempelvis sluta i trav samt krav på färre steg i piaff. Klasserna rids som separata klasser.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden