Sportnytt
29 januari 2020 11:09

GHS förlänger med ATG

GHS 2020Det är ett av svensk idrotts äldsta samarbeten - 1979 inleddes samarbetet mellan Gothenburg Horse Show och ATG. Nu förlänger parterna i ytterligare tre år, och inför spel i några av de internationella hoppklasserna.

GHS förlänger med ATG
ATG fortsätter att stötta GHS i Scandinavium. Foto: Natalie Greppi/GHS

Premiären för att kunna spela på hoppning var under GHS 2018, och i år väljer man att även erbjuda publiken att spela på vissa internationella klasser. Under fredagskvällen, den 21 februari, går uppstarten då fem heat kommer att ridas i Scandinavium i en tidshoppning över 1,50-hinder. Totalt står över 400 000 kronor på spel för ryttarna.

– Det ska bli väldigt spännande att erbjuda V5 gentemot de internationella ryttarna. Än så länge har det väckt en del nyfikenhet hos dem och vi tror bara det kommer öka ju närmare evenemanget vi kommer. En sak är helt säker – det kommer bjudas på hoppsport av högsta nivå under fredagskvällen, säger Tomas Torgersen, Show Director på Gothenburg Horse Show, i ett pressmeddelande.

– ATG:s engagemang inom ridsporten handlar i första hand om att vi vill värna hästsportens och hela den svenska hästnäringens välbefinnande. Genom att erbjuda spel på några av klasserna hoppas vi kunna bidra både till ett ökat intresse för ridsporten och för spel på hästar. Vi är därför glada över ett fortsatt samarbete med Gothenburg Horse Show, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG, i pressmeddelandet.

Gothenburg Horse Show 19-23 februari

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden