Dressyr
22 februari 2020 08:00

Dressyrryttarna jagar världscuppoäng i dagens kür

Ska Benjamin Werndl rida hem ännu en världscupseger? Kan Sandra Dahlin klättra högre än på fredagen? Och hur revanschsugen är Cathrine Dufour? I eftermiddag får vi svaren. Då är det dags för GP-küren på Gothenburg Horse Show.

Dressyrryttarna jagar världscuppoäng i dagens kür
Sandra Dahlin och Ichi världscupdebuterade i GP-klassen med 73,870 procent. Foto: Roland Thunholm

Det drar ihop sig till final i världscupen, och många av Europas främsta dressyrryttare har redan säkrat sina platser i Las Vegas. Andra är desto mer ivriga att samla åtråvärda, som tyske Benjamin Werndl.

I det 13 ekipage starka startfältet i Göteborg finns också ryttare som vann publikens hjärta under fredagen.  Marc Peter Spahn på svenskägda frieserhingsten Elias 494 är en, Storbritanniens unga talang Charlotte Fry som tog en välförtjänt andraplats i Grand Prix en annan.

Fyra svenska ryttare kommer också att ge sitt yttersta. Sandra Dahlin hade en strålande fredag på jobbet med Ichi, liksom Natalie Oldfors, medan Jeanna Högberg och Paulinda Friberg kan vara mer revanschsugna.

Mest taggad av alla kanske ändå Cathrine Dufour är, efter de olika missödena och felridningen som ledde till tappade poäng.
Ryska Inna Logutenkova slutade på 58,717 procent i fredagens Grand Prix och kommer inte till start.

Svt sänder küren från kl 16.25

Startlistor och resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden