Dressyr
24 februari 2020 20:28
Ridsportplus

Ave Maria hjälpte Sandra Dahlin i küren

GHS 2020Med ett kürprogram till musik som var specialanpassad för Ichi red Sandra Dahlin hem sin andra femteplats i världscupdressyren på Scandinavium, och fick därmed sitt internationella genombrott. Och historien om hur Ichis mamma kom till familjen fick hon berätta gång på gång.

Ave Maria hjälpte Sandra Dahlin i küren
Sandra Dahlin och Ichi under lördagens världscupskür. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var en strålande glad Sandra Dahlin som red ut från arenan till publikens varma applåder på lördagskvällen. Scandinaviumpubliken känner igen en fin ritt när de ser den, och de hade inte fel den här gången heller.

Sandra Dahlin och Ichi (SWB sto f 2006 e Bocelli u Dynastie (F.2) e Donnerschlag) gjorde sin kür direkt efter att Cathrine Dufour hade fått publiken näst intill extatisk, men hon löste det tuffa utgångsläget utan problem och genomförde sitt program på bästa tänkbara sätt. I slutet skyggade Ichi för fotograferna, men kom snabbt tillbaka till harmonin, och slutade med fint utförda piaffpiruetter.

Kyrkliga klanger i küren

Domarna satte höga poäng för det konstnärliga utförandet, och uppvisningen belönades med 79,845 procent, personbästa med råge, och en femteplats, precis som i fredagens Grand Prix.

− Jag älskar min nya kür. Under vintern har jag jobbat med koreografin, och jag fick musiken förra helgen av Jacqueline Vriese som jag samarbetar med, berättade Sandra efteråt.

Ichi är elegant och samtidigt kraftfull

Musiken är melodisk och vacker, men med karaktär.
− Jag berättade för Jacqueline att jag upplever Ichi som elegant och samtidigt kraftfull, och hon lade musik utifrån det. Den är så fin, nästan lite kyrklig, med bland annat Ave Maria.

Började med lotterivinsten

Att sluta som bästa svensk i båda dressyrklasserna ledde Sandra in i den internationella hetluften på allvar. Hon fick delta i båda presskonferenserna kring dressyren, och hon fick berätta askungesagan om Ichis bakgrund gång på gång.

Ichis mamma Dynastie var nämligen vinnarhäst i lotteriet på Scandinavium när Sandra var 15 år, och hon satt på läktaren med vinstlotten i sin hand. Stoet fick två föl, varav Ichi var det ena. Den unga Ichi var oerhört egensinnig, och först när hon var 6 år började det lossna.

Sandra O Ichi
Sandra Dahlin och Ichi världscupdebuterade i GP-klassen med 73,870 procent. Foto: Roland Thunholm

Sedan dess har det blivit seger i dressyrens 7-årschampionat i Falsterbo, i Lövsta Future Challenge för unga hästar, och seger i GPS-debuten på Flyinge i höstas, för att bara plocka några guldkorn.

Personbästa i fokus

− Mitt fokus när jag åkte till Göteborg var att förbättra mitt personbästa, men att det skulle gå så här bra hade jag inte tänkt, sade Sandra efter küren.

Vad som händer härnäst får hon prata vidare med dressyrens förbundskapten Bo Jenå om.
− Men jag hoppas att det ska ta oss till mästerskap framöver.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden