Sverige
17 januari 2020 06:25

Hästar används för att utveckla ledare

Hästföretagarforum 2020Agronomen Sylvia K Persson har sju anställda i sitt företag där hon coachar ledare inom näringslivet - sju anställda som alla är hästar av olika raser. Under årets Hästföretagarforum är Sylvia en av föreläsarna.

Hästar används för att utveckla ledare
Sylvia K Persson coachar näringslivstoppar med hjälp av hästar. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Flamingo Images/Istock

Med hjälp av hästarna, som i Sylvia K Perssons företag fungerar som ledarskaps- och organisationskonsulter, coachar hon regelbundet ledare från näringslivet.
– Det är en etablerad metod som används på flera håll i världen. Det arrangeras till och med välbesökta konferenser i ämnet för oss som jobbar med hästen som ledarskapsutvecklare, berättar Sylvia K Persson i ett pressmeddelande.

Med en bakgrund som agronom har Sylvia K Persson drivit sitt företag sedan 2010, där hon har sju anställda hästar – bland annat en shetlandsponny, en knapstruper, en frieserkorsning och en nordsvensk. Hon har byggt en konferensanläggning där hon tar emot ledare för coachning.
– En vanlig konferens startar avsuttet i konferensrummet där vi går igenom problemställningar, mål och hur processen ser ut. Sedan går vi in i ridhuset och var och en av deltagarna får testa sina problemställningar på hästarna. Med sitt känsliga sätt visar de tydligt vad som fungerar och inte, menar Sylvia.

Bok om ledarskapscoachning

Sylvia K Persson har även skrivit en bok i ämnet, och under Hästföretagarforum – den 20 februari i Göteborg – berättar hon mer om hur ledarskapsutveckling med hästen som lärare går till, och vilka effekter det ger i förhållande till andra ledarskapsprogram.

Program Hästföretagarforum 2020

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden