Hoppning
19 februari 2020 21:45

Rutinerad tjej toppade Morgondagens vinnare

GHS 2020På onsdagskvällen hade juniorernas hoppklass Morgondagens vinnare sin första runda. Och det blev en rutinerad ung ryttare som tog täten i ärevarvet efter klassen.

Rutinerad tjej toppade Morgondagens vinnare
Ebba Danielsson på prisutdelningen efter Morgondagens vinnare i Scandinavium. Foto: Sandra Nordin

16 ekipage gjorde upp om startordningen i finalen av juniortävlingen Morgondagens vinnare i Scandinavium på onsdagskvällen.

Det handlade om en tidshoppning över 1,30-hinder där startordningen i finalen stod på spel. Ekipagen startar där i omvänd ordning mot resultaten i onsdagens klass – segraren får alltså starta sist i finalen.

Tio ekipage var felfria och snabbast av dem var rutinerade 13-åriga Ebba Danielsson med Chopard 19 (KWPN val f 2007 e Colandor-Hold up Premier, uppf E. EN I. Van Gorp, äg Eva Danielsson) efter en stensäker runda.
– Jättekul. Han hoppade fint och nu hoppas jag han gör det i finalen också, säger Ebba Danielsson som trots sina unga år redan har hunnit med att representera Sverige på två ponny-EM.

Hon red Morgondagens vinnare med en annan häst även förra året, då blev det nedslag i finalen.

Närmast efter, ungefär två sekunder bakom ledaren och tvåa i klassen blev Julie Carlberg/Ccstud’s Fidelity och trea blev Nellie Danielsson/Conny.

Finalen rids i morgon, torsdag, över 1,35-hinder med bedömning A1:a. Ekipagen tar inte med sig några poäng från första rundan till finalen.

Se vad Ebba Danielsson tänker om finalen i filmen nedan.

Regler, Morgondagens vinnare

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden