Hoppning
22 februari 2020 08:55
Ridsportplus

Casquo Blue – vänligt och snabbskrittande OS-hopp

På voltenTillsammans med Casquo Blue har Douglas Lindelöw ett spännande år framför sig. Med den genompositiva och talangfulla valacken hoppas Douglas på nationshoppningar - och förstås OS.

Casquo Blue – vänligt och snabbskrittande OS-hopp
Casquo Blue är Douglas Lindelöws OS-hopp. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var inte kärlek vid första ögonkasten, men i slutet av 2018 kom Casquo Blue till Douglas Lindelöw. Douglas hade fått tips om den då 8-åriga valacken, åkte till Schweiz och under en förmiddag testade han hästen. Han gillade hoppningen men på marken var den lite stökig. Så Douglas åkte tillbaka på eftermiddagen och arbetade hästen och kände då att den svarade på hans ridning.

Efter att ha provridit Casquo Blue ringde Douglas till sin sponsor Stall Zet. Bra hovar och exteriör och topphärstamning, helbror till bland andra Chataga och Chaganus, båda i den internationella hoppcirkusen, gjorde att köpet snabbt blev av.

Nyfiken i en strut

Nyfikenhet är Casquo Blues signum. Han har en vaken uppsyn och han gillar att ha koll på allt och alla i sin omgivning. När han åker färja vill han alltid stå på den sista och yttersta platsen i hästbussen. Då har han nämligen bästa utsikten när lämmen är nedfälld under båtfärden.

Hemma i stallet är valacken en riktig kelgris och vill gärna vara med och se vad som händer. Han är kontaktsökande och gillar godis. Favoriten är hästgodis med banansmak.

Chacco-blue-110718635_abfa4
Casquo Blues välmeriterade far Chacco-Blue, riden av Andreas Kreuzer. Foto: Arnd Bronkhorst

Rids på läderbett

Douglas betraktar Casquo Blue som en lättriden häst. Han går på ett mjukt läderbett, han är genompositiv och lär sig väldigt snabbt. Hoppmässigt har han extremt bra frambensteknik, han är väldigt försiktig, ambitiös och vill hela tiden framåt.

Casquo Blue är en snäll häst men har haft lite svårt med uppsittningsmomentet. Hans egenhet att backa när ryttaren vill upp har Douglas dock nu fått ordning på. Casquo Blue gillar att skritta fort och vill alltid gå om andra hästar, även om han egentligen vill vara kompis med alla.

Spännande år framför sig

Det tog bara någon månad innan Douglas tog Grand Prix-placeringar med Casquo Blue och under resten av året blev det en hel del femstjärniga starter och placeringar. Douglas valde ändå att ta det ganska lugnt och lät Casquo Blue och stallkamraten Cheldon växla i de stora klasserna. Målet i år är nationshoppningar – och OS!

Fakta

Casquo Blue

Född: 2010

Härstamning: e Chacco-Blue u Whizz Kid e Carthago-Grannus.

Stambok: OS.

Färg: Brun

Uppfödare: Stuteri Lewitz.

Ägare: Stall Zet.

Meriter: Flertalet starter och placeringar på femstjärniga meeting.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 3/2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden