Hoppning
24 februari 2020 17:44

Junior bäst bland U25-ekipage på GHS

17-åriga Janelle Larsson sopade banan med de äldre konkurrenterna i Lövsta Future Challenge Jumping U25 på GHS i helgen. Efter söndagens sista klass stod det klart att det blev startfältets yngste deltagare som ridit ihop flest poäng.

Junior bäst bland U25-ekipage på GHS
Bästa U25-ryttare på GHS 2020 är blott 17 år gamla Janelle Larsson med hennes fuxvalack Staralme Esc Z. Foto: Roland Thunholm

Victoria Gulliksen med Cardento-stoet Ibiza (KWPN val e Cardento-Kojak, uppf B.V de Radstake, äg Stall Gullik) stod som vinnare i den avgörande 1,40-klassen för de unga hästarna i söndags. Bästa U25-ryttare 2020 blev dock 17 år gamla Janelle Larsson med hennes fuxvalack Staralme Esc Z (val -05, e Stakkato – Ramiro, uppf Franz-Josef Jansen, äg Magdalena Larsson).

De fem finalisterna i Lövsta Future Challenge Jumping U25, Janelle Larsson, Rebecca Hallberg Fischer, Mikaela Gustaphson, Hedda Wallin och Alice Tapper har under veckan fått chansen att möta världseliten under tävlingarna i Göteborg. Ryttarna har samlat poäng i alla 1,45 klasser och högre.

Janelle Larsson är den yngsta vinnare av Lövsta Future Challenge Jumping U25 någonsin.

– Helt fantastiskt att få rida i Scandinavium. Så kul att få chansen att rida femstjärniga tävlingar och få den här erfarenheten! Det är super att få se hur det är på den här nivån och roligt att få ett smakprov på vad som komma skall, säger Janelle Larsson i ett pressmeddelande.

Janelle Larsson och Johanna Säll Karlsson (bästa svenska ekipage bland de unga hästarna) kommer att klimatkompenseras för sina resor under ett års tid. I klimatkompensationen räknas utsläpp från resor in och det kommer att landa på ungefär sju ton koldioxid som kompenseras, enligt Lövsta Future Challenge hemsida.

Resultat unga hästar

Resultat U25-ryttarna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden