Hoppning
23 februari 2020 12:03

Erik Nordström ensam nolla i Young Rider cup

GHS 2020Det blev aldrig någon omhoppning. Bara en ryttare klarade av grunden felfritt i finalen i GHS Young Rider cup. "Det här känns helt absurt", sa Erik Nordström efter segern med Mprez.

Erik Nordström ensam nolla i Young Rider cup
Erik Nordström och Mprez firar segern med ett ärevarv. Foto: Roland Thunholm

Det var raska vändningar för Erik Nordström som i all hast fick upp en ny häst när hans häst på plats fick en hovböld i onsdags.

Men han hade nerverna på plats och var ensam om att klara 1,45-finalen för de unga ryttarna tillsammans med Mprez (SWB sto f 2008 e Empire-Argentan, uppf/äg Sandra Rittstam) medan bommarna föll för alla andra.

Tvåa blev Filippa Enmark med King Kong van´t Valissenhoff som fick en rivning på allra sista hindret, och trea blev Molly Downes och Samoa, också med fyra fel.

– Jag hade flyt i dagens runda, och ett bra framåtläge. Jag var noggrann i ridningen, precis som vi pratade om när vi gick banan, sade 19-årige Erik Nordström från Eslöv efteråt.

Att ha Rolf-Göran Bengtsson som gudfar innebär en del öppningar, och kanske blir det jobb där efter gymnasiet, avslöjade Erik, som dessutom är släkt med den välkände hoppryttaren. Rolf-Görans mamma Elsa och Eriks farfar är syskon.

Equestrian Sport
Filippa Enmark och King Kong van’t Valissenhoff Foto: Roland Thunholm

Tvåa i de unga ryttarnas final var Filippa Enmark, tävlande för Jump Club. Hon var felfri fram till banans allra sista hinder.

– Det sved, och jag hörde det inte riktigt själv, men jag hörde publikens reaktion, berättade Filippa Enmark, som blev glatt överraskad när det resultatet räckte till en andraplats.
– Det var en bra bana. Det märktes att banbyggaren drog på i finalen. Nu får jag hem och träna på distansen framåt även efter sista hindret.
Även Molly Downes fick en rivning, på insprånget in i trekombinationen, men bjöd i övrigt på en fin runda tillsammans med Samoa.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden