Hoppning
20 februari 2020 15:37
Ridsportplus

Douglas Lindelöw är rustad för Tokyo-satsning

GHS 2020Tittar man på hoppningens landslagstrupper så finns Douglas Lindelöw inte med i A-truppen. Inte desto mindre, han satsar stenhårt, med OS som årets stora mål, och han kommer taggad till Göteborg Horse Show.

Douglas Lindelöw är rustad för Tokyo-satsning
Douglas Lindelöw startar Casquo Blue i söndagens världscup i Göteborg. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Med tanke på resultaten han har gjort borde Douglas Lindelöw vara självskriven i landslagens A-trupp. Men kriterierna för att få sitt namn med bland landets bästa ryttare är att ha ridit nationshoppningar året innan. Douglas red ingen av laghoppningarna i fjol – och det var ett medvetet val.
  – Jag ville bygga upp hästarna efter deras förutsättningar och inte pressa dem för tidigt, säger han.

  Uttagningsmässigt till de stora evenemangen spelar det dock ingen roll om man är med i den främsta truppen eller inte.
  – Däremot kan det vara lite problematiskt att förklara för hästägare och sponsorer varför man står utanför, påpekar Douglas Lindelöw.

  Långsiktig plan med Stall Zet

  Oavsett, så är han med i SOK-programmen och tränings- och tävlingsplaneringen, uppbackad av förbundskapten Henrik Ankarcrona och har OS i Tokyo som det stora målet.

  Förra årets noggranna tävlingsupplägg var ett sätt för Douglas att förvalta de fina nya hästar han har i stallet. Sedan drygt tre år har han samarbete med Stall Zet.

  Tillsammans har de byggt upp en bas av riktigt fina hästar. Stall Zet heläger Chavira (9 år e Chacco Blue-Calvaro), Kimba du Soleil (Kannan-Balou de Rouet) och Casquo Blue (e Chacco Blue-Carthago), och tillsammans med Douglas har stallet Jezebel (sto f -09 e Toulon-Artos Z) och åttaårige Eldoret (val, f 12 e Eldorado van de Zeshoek TN-Balou de Rouet).

  – Dessutom letar vi ständigt efter nya hästar av hög kvalitet, berättar Douglas.

  Med Stall Zet i ryggen behöver Douglas inte känna sig stressad.

  – Stall Zet är en hästägare värd namnet, det vill säga, de vill äga hästarna, inte ha dem som ett investeringsobjekt i syfte att sälja. Stall Zet vill verkligen satsa på sporten.

  Equestrian Sport
  Douglas Lindelöw och Cheldon, som Douglas startar med i Grand Prix-klassen i Göteborg. Arkivfoto. Foto: Roland Thunholm

  Väl beriden i Scandinavium

  På Stall Fulltofta i Hörby i mitten av Skåne finns inte enbart de etablerade topphästarna.

  Douglas satsar även ungt och har en massa fina påläggskalvar. Bland dem finns sjuårige Charlie’s Way (e Chacco Blue- Robin Z II) och åttaåriga Concoleur Z (e Clarissimo Z-Acorado I). Däremot bor inte Asterix de Couleur (e Aganix de Signeur-Hickstead) hemma.

  – Nej, Asterix är bara fyra år. Han är väldigt populär i aveln redan, så han får ”jobba” i Tyskland. Jag har ridit honom en gång, på en hingstvisning, och han var väldigt trevlig, berättar Douglas.

  Även om Douglas tävlar sina unghästar så mycket som tiden medger är det satsningen på OS som gäller, med OS-kvalade Casquo Blue och Cheldon. Han red världscupen i Bordeaux och nu väntar Göteborg.

  – Det blir världscupstart med Casquo Blue, Cheldon får gå Grand Prixen medan Jezebel ska gå kringklasserna. Det ska bli intressant med den nya ATG-satsningen med spel på en massa kval, säger han.

  – Det är alltid roligt att rida på Scandinavium. Det är min hemmaplan!

  Siktet inställt mot Tokyo

  Och sedan väntar utomhussäsongen.

  – Vårens tävlingsplan, inklusive nationshoppningar, är helt inställd på att få så bra förberedelser som möjligt för en Tokyo-resa, säger Douglas Lindelöw.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden