Hoppning
22 februari 2020 11:24

Stina tog efterlängtad seger bland Young Riders

GHS 2020Hon har inte varit bortskämd med segrar, men på lördagsmorgonen blixtrade det till för Stina Efraimsson och Balu Boris S i GHS Young Rider cup. Detta utan att hon ens red för att vinna. ”Mitt mål var en bra runda” säger ryttaren själv.

Stina tog efterlängtad seger bland Young Riders
Stina Efraimsson och Balu Boris S fick segerbukett och täcke efter lördagens seger i GHS Young Rider cup. Foto: Anna Nyberg

Det är fjärde gången gillt i Scandinavium för falköpingsryttaren Stina Efraimsson, men första gången det blev riktig stolpe in.

Stina var näst sist ut i det tio ryttare stora startfältet i de unga ryttarnas andra omgång på lördagsmorgonen. Dessförinnan hade bland annat hinder 2 spökat, med en vägran och en uteslutning som följd för ryttarna.

Kajsa Björe Fine Emelly Foto An Klar
Kajsa Björe och Fine Emelly slutade trea. Foto: Anna Nyberg

Första nollan kom via Kajsa Björe och Fine Emelly, och strax därefter visade Filippa Enmark med King Kong van´t Valissenhof att det gick att klara fas två på den elva hinder långa 1,40-banan ännu snabbare.

Filippa Enmark Foto An
Filippa Enmark och King Kong van´t Valissenhof blev tvåa. Foto: Anna Nyberg

Stina Efraimsson och Balu Boris S fick en något tveksam inledning men sedan ökade säkerheten och i fas två kunde hon putsa Filippas tid med tre hundradelar. Hon vann lördagens omgång, med Filippa Enmark som tvåa och Kajsa Björe på tredje plats.

Stina Efraimsson Balu Boris Fotoan Klar
Stina Efraimsson och Balu Boris S satte nollan och vann klassen. Foto: Anna Nyberg

− Han var lite spänd i början, kanske för att han avslutade lite spänt i går, då därför fick jag gå på honom. Men sedan kom han igång fint, berättar Stina efter prisutdelningen.

− Min tanke var inte att rida för vinst, utan göra en bra runda, så jag red inte på speciellt.

På söndag går finalen för de unga ryttarna. De tar inte med sig resultatet från tidigare omgångar, utan det är bara startordningen i den avslutande 1,45-hoppningen som påverkas.

Stina Efraimsson är inte den enda från samma stall som tävlar i Scandinavium. Hon har sina hästar hos Johan Lundh, vars son Oscar är en av tio finalister i Sverigeponnyn.
− Det är verkligen jätteroligt. Vi trimmar tillsammans varje dag, och jag är nog mer nervös när han tävlar än när jag själv hoppar.

https://www.instagram.com/p/B83UToAhHIM/

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden