Hoppning
20 februari 2020 13:43

Julie Carlberg vann äntligen Morgondagens vinnare

GHS 2020Det blev en tajt slutstrid i finalen av Morgondagens vinnare. Men ingen kunde slå Julie Carlberg som red in på guldplatsen efter en magnifik omhoppning med CC Stud's Fidelity. Segern som hon hittills inte fått med sin "Fidde" satt till slut som en smäck.

Julie Carlberg vann äntligen Morgondagens vinnare
CC Stud's Fidelity är familjens egna uppfödning och har tävlats av Kevin Staut. Foto: Roland Thunholm

Julie Carlberg och CC Stud’s Fidelity har hållit hög klass hela vägen genom de sex kvalen till Morgondagens vinnare. Efter sista kvalet i Borås toppade de listan när Kajsa Björe i stället valde YR-finalen. Och det höll hela vägen in i mål. Under torsdagen vann Strömsholmsryttaren hela rasket med sin explosiva ”Fidde”.
– Jag var tvåa förra året och tvåa igår och det gav mig lite extra fart i omhoppningen. Det var verkligen skönt att äntligen sätta det i år, säger Julie Carlberg som var väldigt glad över vinsten tillsammans med pallkamraterna Ebba Kewenter och Josephine Olsson.

Det var en maffig men rytmisk 1,35-bana som Peter Lundström och Maria Alfredsson hade knåpat ihop till finalen av Morgondagens vinnare under torsdagen. Maxtiden var 69 sekunder över banans 11 hinder och 14 språng, och publiken fick se 16 välridande juniorer.

Sura tidsfel

Joel Torstensson prickade in första nollan i grundomgången efter en mycket stabil runda med Phinemang. En skön revansch efter torsdagens omgång där den välhoppande skimmeln inte alls var med på noterna. Boråsryttaren Emma Johansson och Carolin gjorde också en mycket fin runda, men drog dessvärre på sig ett tidsfel. Samma sak hände för Ellinor Liwing och Bella som försökte trycka på mot sista, men det hjälpte inte. Det var även nära ögat för Ebba Kewenter och Cickdown som dock klarade maxtiden med två hundradelar.

Josephine Olsson, rookien bland juniorerna, gjorde en mycket väl avvägd runda med sin Atlas. Ekipaget placerade sig som sexa i onsdagens omgång och nollade återigen i finalrundan med ridning av högsta klass. Även Nellie Danielsson visade storform med hästen Conny. Segraren i onsdagens omgång, Ebba Danielsson, var lite mer återhållsam på banan. Det märktes att hon gärna ville komma till omhoppning, och visst satte den rutinerade 13-åringen nollan med god marginal.

Friska satsningar

Nollrundorna trillade in i god takt och slutligen var det nio ekipage till omhoppning som bestod av åtta språng med start på Chalmershindret. Joel Torstensson och Phinemang var först ut och satte ribban med 0 fel och tiden 44,15. Snäva svängar och frisk galopp tycktes vara grundreceptet. Speciellt på den sista galoppsträckan som gick över halva arenan.

Rutinerade Ebba Kewenter och Cickdown putsade till omhoppningstiden med nära två sekunder och red i mål på 39,47. Josephine Olsson gjorde ett friskt försök men missade ledartiden med en halv sekund. Även Nellie Danielsson satsade fullt ut men fick dessvärre ett stopp med sin Conny.

Julie Carlberg visade dock var skåpet ska stå efter en hisnande omhoppning med hingsten CC Stud’s Fidelity. Ekipaget gick i mål på 38,67, vilket också blev vinnartiden. Tvåa blev Ebba Kewenter med Cickdown och trea blev Josephine Olsson med Atlas. Joel Torstensson och Phinemang gjorde största upphämtningen och slutade fyra i klassen.

– Det var lite segt att bli slagen av näst sista ryttaren, men jag var väldigt nöjd med rundorna, sa Ebba Kewenter som red sin tredje final i Morgondagens vinnare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden