Dressyr
22 februari 2020 21:43

Danskt i topp – applåderna blev nästan för mycket för Cassidy

GHS 2020Publiken i Scandinavium gav sitt stöd för Cathrine Dufour redan när hon red in på arenan. ”Jag känner mig som en svensk när jag är här, men Cassie var inte lika förtjust”, säger kürsegraren efteråt.

Danskt i topp – applåderna blev nästan för mycket för Cassidy
Cathrine Dufour fick sin revansch genom segern i küren. Foto: FEI

Det är presskonferens efter världscupküren och atmosfären är helt annorlunda än dagen innan, efter Grand Prix-klassen. I dag finns det inga elefanter i rummet utan bara glädje och rättvisande resultat.

Catherine Dufour har hämtat sig efter gårdagens snubbling och bortglömda program och visat upp Atterupgaards Cassidy från hans bästa sida, vilket gav 87,860 procent och seger i küren.
− Jag är så glad, för han kändes mycket mer säker i dag. Och med den här publiken känner jag mig som en svensk. Sedan är Cassidy inte lika glad över applåderna innan ritten och i sista uppridningen, men det får han ta, säger hon.

Benjamin Werndl Tackar
Benjamin Werndl tackade publiken efter sin ritt. Foto: Roland Thunholm

Tvåan Benjamin Werndl är också glad, trots att han blev slagen, av ett annat skäl.
− Det är en lång historia, men för att göra den kort hade jag ett genombrott när det gällde piaffen i dag. Jag kom på något redan i går och i dag testade jag igen, och är så glad. Nu vill jag bara fortsätta utforska detta, säger han lite kryptiskt.
Daily Mirror är den bästa häst jag haft. Det har bara varit detta med piafferna, men om han fortsätter som i dag så, säger Benjamin Werndl och låter meningen hänga i luften.

Frederic Wandres
Frederic Wandres och Duke of Britain Foto: Roland Thunholm

Trean Frederic Wandres då? Jo tack, glad, och av ännu en anledning.
− Min musik är ny. Jag har bara använt den på Oympia före jul. Jag har valt den med stor omsorg, och i dag kände jag under ritten att det gick bra. Applåderna vi fick i slutet talade om för mig att det inte var alltför dåligt, säger han ödmjukt.

Hälften var toppsport

På podiet finns även domarordföranden Annette Fransén Iacobaeus. Hon är glad och nöjd med vad hon har sett, åtminstone vad gäller den senare halvan av klassen.
− Andra halvan var det toppsport. I stort var det en spännande klass som hade allt. Vi måste komma ihåg att inte så erfarna ryttare och hästar måste lära sig, och få erfarenhet.

Världscupdressyren i Göteborg är för en gångs skull inte den sista europeiska anhalten före finalen i Las Vegas. Sista omgången rids i ’s-Hertogenbosch i mitten av mars. Två av de tre pallplacerade på podiet vill gärna dit. Inte Cathrine Dufour. Hon laddar mot Tokyo.
− Jag vill gärna dit, men i så fall med min andra häst, Famoso. Jag vill rida både Vegas och Tokyo, säger Benjamin Werndl.

Tackade arrangörerna

− Jag är stolt över att vara tysk men det är inte alltid så lätt, säger Frederik Wandres och syftar på alla duktiga dressyrryttare.
− Om jag kan så vill jag åka. Det vore en chans för mig, säger Frederic Wanderes och ber om att få säga en sak till.
− Jag vill tacka arrangörerna av Gothenburg Horse Show. Varje ryttare har sina favoritshower och det här är en av mina. Du känner det redan när du lastar av hästen, hur oerhört väl allt är organiserat.
Tävlingsledaren Tomas Torgersen sträcker på sig vid orden från den tyska ryttaren.

Resultat

Ridsports referat från klassen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden