Dressyr
21 februari 2020 18:38
Ridsportplus

Cathrine Dufour orolig efter missödet “Cassidy är min ögonsten”

GHS 2020Att det blev tysk seger i Grand Prix-dressyren var ingen stor överraskning. Det stora ämnet som alla ville prata om efter klassen var vad som hände under danska Cathrine Dufours ritt. ”Atterupgaards Cassidy är min ögonsten, och jag blev så orolig för honom", sade ryttaren efteråt.

Cathrine Dufour orolig efter missödet “Cassidy är min ögonsten”
Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Allra sist ut i startfältet i Grand Prix var Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy, av många förhandstippade som segrare. Men redan i den första travökningen kom första missen, när Cassidy snubblade till, tappade balansen och slog över i galopp.

Programmet fortsatte, men med flera missar, och när domaren klämtade i klockan för fel väg undrade publiken vad som pågick.
− Cassidy är min ögonsten och solskenet i mitt liv. Jag blev så orolig för honom när han snubblade, berättade Cathrine Dufour för Ridsport efter klassen.
− Mina ben skakade, så nervös var jag över att något hade hänt honom. Han är ju ändå 17 år.

Hon konstaterade att han ändå kändes okej och fortsatte programmet, men glömde galoppsaxen och gick rakt på de avslutande piruetterna, vilket fick domarklockan att ringa.
− Det har aldrig hänt att jag missat i ett Grand Prix-program förut, men ryttaren var helt enkelt inte med i dag. Det var inte hästens fel. Och mycket annat var ändå bra i programmet, konstaterade Cathrine Dufour som trots de dyrbara missarna slutade trea med 76,348 procent.

Cassidy kollades av veterinär efter klassen, och kommer att checkas även senare under fredagen.

Bästa piaff vi gjort

Tysklands Benjamin Werndl slog till med sin första världscupseger tillsammans med Daily Mirror (WESTF f 2004 e Damon Hill – Florestan, äg Benjamin Werndl, Flora Keller)
− Jag har aldrig tagit så många poäng i Grand Prix, och hästen trivs bra med en så öppen arena som i Göteborg.
− Jag är särskilt nöjd med min sista piaff på medellinjen, det är den bästa piaff vi gjort, sade Benjamin Werndl.
Läs mer om syskonen Werndl.

Sandra O Ichi
Sandra Dahlin och Ichi världscupdebuterade med 73,870 procent. Foto: Roland Thunholm

Lotterihästens föl sluter cirkeln

Bästa svensk blev Sandra Dahlin som slutade femma i sin världscupdebut med Ichi. På presskonferensen fick hon berätta sagan om lotterihästen, Ichis mamma, som Sandra vann på Scandinavium när hon var 15 år gammal, och om den ohanterliga Ichi som till slut blommade ut och började samarbeta.
− Det var när hon var fem-sex år som hon började arbeta med mig och inte mot mig. Nu är hon väldigt tillfreds med livet och trivs med att vara på tävling. Hon äter och sover bra.

Jenå summerar

Vad fortsättningen blir efter den lyckade världscuppremiären vet Sandra inte ännu.
− Vi har sagt att vi lägger en plan nu efter Göteborg, sade dressyrens förbundskapten Bo Jenå, som var nöjd med de svenska prestationerna under fredagen.
− Sandra är den som glänser, och Natalie Oldfors gjorde en bra insats med en jämn och fin ritt.
− Jeanna Högberg missade lite i piafferna medan Paulinda Friberg gjorde en jämn uppvisning på en lite het häst, summerade förbundskaptenen.

Referat från världscupklassen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden