Hoppning
21 februari 2020 17:57

Dubbelt svenskt i topp i Göteborg

GHS 2020Det skulle till en annan svensk för att slå Henrik von Eckermann som satte en supersnabb och felfri ritt tidigt i klassen med Peter Pan. Med bara två ryttare kvar bokstavligen dundrade Douglas Lindelöw in på förstaplatsen med sin Casquo Blue och fredagkvällens 1,50-klass i Scandinavium slutade med dubbelt svenskt i topp.

Dubbelt svenskt i topp i Göteborg
Efter gårdagens snöpliga andraplats satt till slut segern för Douglas Lindelöw. Foto: Roland Thunholm

Fredagkvällens speedklass var avgörande för startordningen i söndagens världscupklass. Det var en 1,50-klass på tid över 12 hinder med 15 språng. 36 snabba ryttare kom till start, varav nio svenskar. Liksom resten av tävlingens banor var även denna byggd av Peter Lundström och Maria Alfredsson – och den såg minst sagt saftig ut.

Först ut var Rodrigo Giesteira AlmeidaBroken Heart, som tidigare ägdes av Grevlunda och reds av Stephanie Holmén. Vilka språng och vilken häst, men särskilt snabbt gick det inte. Dessvärre tog det stopp på hinder nummer 8, den maffiga Longinesoxern, som Broken Heart vägrade att hoppa.

Marcus Ehning lade upp tempot med Cornado NRW. Det gick snabbt och ekipaget gick i mål felfritt på tiden 63,42. Där låg ribban efter tre ryttare.

Emanuel Gaudiano gjorde en riktig powerrunda men fick ett nedslag mot slutet med Carlotta 232. Tiden 59,87 var dock en fingervisning om hur fort det skulle kunna gå.

Temperaturen höjdes ett par hundra grader när första svensken red in på arenan. Henrik von Eckermann såg samlad ut i sadeln på Peter Pan (HANN val f 2010 e Perigueux-Escudo, äg GT Elite Scandinavia AB). Det gick snabbt och han red snävt med den ädla och atletiska fuxen. Öronen var riktade framåt på både ryttare och häst. Och de flög över sista oxern felfritt på tiden 61,23 till publikens jubel. Sverige gick upp i ledning!

Img_0090
Henrik von Eckermann fick en riktig fullträff med Peter Pan, som liksom seriefiguren flög in i mål och upp i ledning. Foto: Roland Thunholm

Irländaren Denis Lynch är känd för att rida fort. Planen tycktes dock inte alls vara att rida fort. En felfri skolrunda blev det på långsamma 75,23, men väl en fjärdeplats så långt med hästen Chateau Petrus.

Rolf-Göran Bengtsson startade fint med Cassilano Jmen men fick dessvärre ett nedslag in i trekombinationen och avslutade med att välja fel sista hinder.

Daniel Deusser gjorde ett försök att putsa ledartiden men missade med exakt en halv sekund. Han gick i mål på 61,73 med hästen Jasmien v. Bisschop och landade med det precis bakom Henrik von Eckermann.

Peder Fredricson skulle ha startat som nummer 16 med H&M Kirlo van den Bosrand men var struken precis vid klassens start. Enligt uppgift får han dock rida världscupen på söndag ändå.

Linda Heed och Decurio kraschlandade i sista oxern i trekombinationen och valde därefter att hoppa ett annat hinder och utgå.

Marlon Modolo Zanotelli och hästen Icarus gjorde publiken nervös med sin snabba och precisa ridning. Frågan var om han skulle kunna hota Henrik von Eckermann på förstaplatsen? Tiden var snabbare, 60,92, men ekipaget fick med sig 8 fel i mål.

Kevin Staut lade in högsta växeln direkt med hästen For Joy van’t Zorgvliet HDC. Det gick undan, kan man lugnt säga. Publiken hade skrämselhicka, tiden landade på 59,70 men sista bommen föll.

Angelica Augustsson Zanotelli och Nintender Star touchade en del bommar i början av banan men sedan blev det mer luft i sprången. Ekipaget fick dock ett oväntat stopp på nästa sista hindret och var därmed borta från toppstriden.

Henrik von Eckermanns fästmö Janika Sprunger har visat framfötterna det senaste och dagens runda med King Edward var inget undantag. Den kraftiga lilla fuxen tar fortfarande lite tid på sig i luften och ekipaget red i mål på tiden 67,19.

Singular LS la Silla kickade som vanligt med danska Linnea Ericsson-Carey i sadeln, men det hindrade inte ekipaget från att göra en härlig runda. Den var dock inte så snabb, utan tiden landade på 73,96.

Stephanie Holmén och den svarta hingsten Diero Lux N hittade inte riktigt rytmen och fick ett dåligt läge in i trekombinationen där de kraschade in i första oxern.

Som tredje sista ryttaren från slutet red Douglas Lindelöw för allt vad tygeln höll. Han kapade galoppsprång efter galoppsprång och tog alla framåtlägen som fanns med Casquo Blue. Klockan stannade på 60,30 efter en rejäl touch på den allra sista bakbommen.

Startlista
Liveresultat
Banskiss

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Upplev hästfesten i Scandinavium igen (60)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden