Hoppning
12 januari 2020 07:20

Douglas Lindelöw visar storform i Basel

VärldscupenDouglas Lindelöw och Casquo Blue var fjärde snabbast i lördagens 1,50-klass i Basel. Men ett förargligt nedslag i omhoppningen placerade ekipaget på sjunde plats – i ett mycket starkt startfält.

Douglas Lindelöw visar storform i Basel
Douglas Lindelöw och Casquo Blue tog sin första pallplats i 1,50 för mindre än ett år sedan. Foto: Roland Thunholm

”Golden Drum of Basel” var det pampiga namnet på lördagens 1,50-klass i Basel med två svenskar i startfältet. Douglas Lindelöw och Casquo Blue red i mål på 37,44 sekunder i omhoppningen, den fjärde snabbaste tiden, men hade dessvärre ett nedslag som placerade ekipaget på sjunde plats.

Felfri och i särklass snabbast var speedirländaren Denis LynchCristello som passerade mållinjen efter 36,80 sekunder. Tvåa blev Max Kühner och Alfa Jordan som red i mål på 38,54 sekunder. Allra snabbast i omhoppningen var Daniel Deusser och Kiana van het Herdershof där klockan stannade på 35,96 sekunder, dessvärre med två nedslag.

Henrik von Eckermann har hittills haft lite stolpe ut i Basel, så även i den här klassen där han hade ett nedslag med Best Boy i grundomgången.

Douglas Lindelöw, som även har med sig en femteplats i en 1,50-klass med Cheldon i Basel, laddar nu för söndagens stora begivenhet – världscupkvalet – där han startar som nummer två. Startlistan avslöjar dock ännu inte vilken häst han ska rida. Henrik von Eckermann har startnummer 23.

Hela resultatlistan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden